VIDEO Iranul „fierbe“: „Moarte dictatorului! Moarte mincinosului!“. Studenţii, primiţi cu gaze lacrimogene

VIDEO Iranul „fierbe“: „Moarte dictatorului! Moarte mincinosului!“. Studenţii, primiţi cu gaze lacrimogene

Sute de studenţi s-au adunat în faţa Universităţii Amir Kabir din Teheran

La câteva ore după ce s-a aflat că regimul de la Teheran a ascuns doborârea avionului ucrainean cu o rachetă, minţind întreaga lume, oamenii au ieşit pe străzi pentru a-şi striga indignarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii iranieni au mobilizat o masă manevrabilă de oameni care să-şi dea palme cu ocazia înmormântării lui Ghasem Soleimani, însă acum le-a venit rândul oficialilor regimului să-şi dea palme după nenorocirea doborârii avionului ucrainean.
 
După ce au minţit lumea, spunând că avionul s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice, astăzi dimineaţă, iranienii au fost nevoiţi să recunoască ce s-a întâmplat în realitate, nemaiputând ascunde mizeria pe sub preş. Asta deoarece, atât canadienii, cât şi ucrainenii au intrat în posesia unor dovezi care au demonstrat că avionul care a avut 176 de oameni la bord a fost doborât de o rachetă iraniană pe care regimul de la Teheran ar fi lansat-o „din greşeală“.
 
FOTO EPA-EFE
 
Aşa cum era de aşteptat, această ştire a provocat un val uriaş de indignare în Iran, mai ales că printre morţi s-au numărat foarte mulţi studenţi, adevărate genii, care erau înscrişi la diferite universităţi din Canada. Tocmai de aceea, astăzi, sute de studenţi s-au adunat în faţa Universităţii „Amir Kabir“ din Teheran, strigând împotriva regimului.
 
 
„Moartea dictatorului! Moartea mincinosului“ au fost doar câteva dintre scandările mulţimii care a fost întâmpinată cu gloanţe, gaze lacrimogene şi tunuri de apă fierbinte!

Agenţia semioficială Fars a notat că protestatarii au scandat sloganuri împotriva autorităţilor şi au rupt fotografii ale lui Qassem Soleimani, generalul ucis într-un atac cu dronă al SUA.

Imaginile curg, în aceste momente, pe reţelele de socializare şi vorbesc cel mai bine despre ce se întâmplă atât în Teheran, cât şi în alte oraşe ale ţării, precum Babol: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: