Venezuela denunţă „lovitura de stat” din Ucraina. Preşedintele Maduro utilizează acelaşi tip de discurs ca şi Vladimir Putin

Venezuela denunţă „lovitura de stat” din Ucraina. Preşedintele
Maduro utilizează acelaşi tip de discurs ca şi Vladimir Putin

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. FOTO: Reuters

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a criticat vineri, într-un comunicat emis de , „lovitura de stat” susţinută de „Statele Unite şi aliaţii lor din NATO” în Ucraina, acţiune împotriva fostului preşedintelui Viktor Ianukovici, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de la Caracas a denunţat „o lovitură de stat efectuată de către grupări extremiste din Ucraina, în urma unui război de uzură condus din afară de administraţia Statelor Unite şi aliaţii din NATO”, precizează documentul oficial emis de departamentul de presă al executivului venezuelean.

Comunicatul Preşedinţiei Venezuelei susţine, de asemenea, că instalarea la putere a noilor autorităţi de la Kiev ameninţă stabilitatea întregii regiuni, suveranitatea Rusiei şi reprezintă un pericol „pentru securitatea cetăţenilor de origine rusă” din Ucraina.

Cotidianul francez „Le Monde” a publicat un articol în care arată nuanţele termenilor „fascişti” şi „pucişti” utilizate în mod frecvent în ultima perioada de liderul de la Caracas, precum şi de fostul preşedinte al Ucrainei, cu toate că nici Vladimir Putin nu este prea departe de acest tip de discurs.

Nicolas Maduro se confruntă la rândul său de peste o lună cu o mişcare de contestare lansată de studenţi şi susţinută de opoziţie, care denunţă lipsa de securitate şi situaţia precară a economiei venezuelene.

Liderul de la Caracas a fost sprijinit de-a lungul timpului de oameni de stat controversaţi, iar acesta, la rândul său, şi-a exprimat susţinerea pentru lideri cu orientaţi spre o conducere de tip autoritar.

Preşedintele Venezuelei a anunţat, miercuri, că a întrerupt relaţiile diplomatice şi economice cu statul Panama, denunţând o conspiraţie din partea acestei ţări împotriva regimului său, potrivit BBC. Gestul lui Maduro a venit după ce autorităţile din Panama au solicitat o întrunire de urgenţă a Organizaţiei Statelor Americane (OSA) pe fondul crizei din Venezuela.

Citeşte şi:

Rusia nu doreşte un nou Război Rece cu Occidentul, anunţă conducerea de la Moscova

Rusia nu doreşte un nou Război Rece, potrivit declaraţiei făcute vineri de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, în contextul tensiunilor cu Occidentul pe tema situaţiei din Ucraina, mai ales evoluţiile din Peninsula Crimeea.

Soldaţi pro-ruşi din Crimeea au pătruns într-o bază militară ucraineană din Sevastopol

Un grup de soldaţi pro-ruşi au luat cu asalt vineri o bază militară a forţelor aeriene ucrainene din Sevastopol, în Crimeea, după ce au forţat poarta de la intrare cu un camion, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: