Un avion cu nouă pasageri s-a prăbuşit la nord de Peru

Un avion cu nouă pasageri s-a prăbuşit la nord de Peru

Un avion s-a prăbuşit la nord de Peru FOTO al.com

Un avion s-a prăbuşit în nordul statului Peru. Aeronava fusese închiriată de către o companie minieră care exploata zăcămintele de aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

La bordul avionului se aflau nouă persoane, relatează Reuters.

Localnici au declarat pentru un post de radio că avionul s-a prăbuşit şi a luat foc după ce a lovit linii de înaltă tensiune în apropierea unui aeroport. Au fost descoperite rămăşiţele carbonizate ale avionului şi ale celor aflaţi la bord.

Avionul a plecat miercuri dimineaţă din Lima spre regiunea La Libertad din nord-vestul Peru, a menţionat compania care administrează aeroporturile locale.

Compania nu a confirmat pentru moment niciun deces şi nu a menţionat cauza prăbuşirii. Şapte dintre persoanele de la bordul avionului erau angajaţi ai Retamas, compania minieră. Retamas este unul din primii zece exploatatori de aur din Peru, al şaselea cel mai mare producător de aur din lume. Doar anul trecut au fost exportate mai mult de 160 de tone din acest metal preţios.

„O echipă de salvare a fost trimisă în zonă pentru a lua parte la operaţiunile de intervenţie. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă", a precizat compania, într-un comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările