Talibanii, acuzaţi că au atacat un spital din Afganistan şi au distrus mai multe tipuri de vaccin, inclusiv anti-COVID-19

Talibanii, acuzaţi că au atacat un spital din Afganistan şi au distrus mai multe tipuri de vaccin, inclusiv anti-COVID-19

Fortele afgane luptand impotriva talibanilor FOTO EPA-EFE

Combatanţi presupus talibani au lansat miercuri o rachetă asupra unui spital din Afganistan, care a provocat un incendiu major ce a condus la distrugerea dozelor de vaccin anti-COVID-19. Nu au  fost raportate persoane decedate, au anunţat oficiali afgani, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luptele dintre forţele guvernamentale şi ale insurgenţilor au escaladat în ultimele săptămâni, militanţii talibani preluând controlul asupra tot mai multor teritorii.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat responsabilitatea pentru atacul asupra spitalului din provincia de est Kunar, atac care, potrivit directorului pentru sănătate al provinciei, a dus la pierderea de medicamente şi tehnică medicală cruciale.

„Diferite tipuri de vaccin, inclusiv doze menite să combată poliomielita şi COVID-19 au fost distruse în incendiu", a spus responsabilul pentru sănătate din provincia Kunar, Aziz Safai, conform Digi24.

Talibanii au confiscat muniţii şi vehicule blindate din Tadjikistan, după ce autorităţile afgane le-au predat insurgenţilor care înaintau, au spus oficiali afgani.

Până miercuri, Afganistanul a raportat 4.366 de morţi cauzate de COVID-19 şi 107.957 de contaminări, însă mulţi oficiali din domeniul sănătăţii susţin că numărul real al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus este mult mai mare, deoarece multe cazuri nu sunt detectate din cauza testării insuficiente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările