Situaţie inedită la bordul a două avioane El Al provocată de mai mulţi pasageri evrei ultraortodocşi

Situaţie inedită la bordul a două avioane El Al provocată de mai mulţi pasageri evrei ultraortodocşi

Foto 123RF

Mai mulţi pasageri evrei ultraortodocşi aflaţi la bordul a două avioane El Al care au decolat joi din New York spre Israel au provocat un adevărat scandal în timpul zborului. Motivul: se temeau că nu vor ajunge la destinaţie înainte de începerea Şabatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit „Times of Israel“, unul dintre avioane, care a decolat cu întârziere de pe aeroportul JFK, a fost redirecţionat în cele din urmă spre Atena. Cel de-al doilea urma iniţial să fie redirecţionat spre Roma, însă, într-un final, şi-a continuat zborul spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, aşa cum era programat, din cauza situaţiei medicale a unui pasager.
 
Ambele aeronave decolaseră joi cu o întârziere de câteva ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de pe Coasta de Est, care, de altfel, au dus la anularea a sute de curse aeriene.
 
În aceste condiţii, în timpul zborului, mai mulţi pasageri s-au înfuriat pe motiv că nu vor ajunge în Israel până vineri la apusul soarelui, când începe Şabatul. Potrivit unei persoane aflate la bordul uneia dintre aeronave, furia lor nu a fost domolită nici măcar după ce echipajul i-a asigurat că vor fi la destinaţie în intervalul dorit. 
 
Apoi, evreii ultraortodocşi în cauză au cerut ca avioanele să fie redirecţionate pentru a putea ateriza vineri înainte de Şabat, când ei trebuie să se abţină de la a călători cu maşina sau avionul, conform practicii lor religioase. Excepţii de la această regulă se admit numai din motive medicale. 
 
Una dintre pasagere - Roni Meital - a relatat pe Facebook cum au decurs lucrurile. 
 
„După 24 de ore petrecute în zbor, sunt terminată, în principal din cauza lipsei de respect a unora dintre pasagerii credincioşi, care au mers prea departe“, a scris ea. 
 
„După şase ore de zbor, am auzit brusc ţipete şi am văzut o stewardesă plângând, după ce a fost lovită şi împinsă. Unii au ameninţat că vor deschide uşa cockpitului, dacă nu ne redirecţionează“, a adăugat pasagera.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările