Sentinţă maximă pentru două femei transgender arestate în Camerun. Shakiro şi Patricia sunt acuzate, printre altele, de „tentativă de homosexualitate”

Sentinţă maximă pentru două femei transgender arestate în Camerun. Shakiro şi Patricia sunt acuzate, printre altele, de „tentativă de homosexualitate”

Acţiunile împotriva femeilor fac parte dintr-un curent de intensificare a acţiunilor poliţiei împotriva minorităţilor sexuale.

Marţi, Shakiro, în acte Loic Njeukam şi Patricia (Roland Mouthe) au primit sentinţa maximă de 5 ani de închisoare şi amenzi în valoare de aproape 400 de dolari. Acestea au fost arestate pe 8 februarie şi pe lângă „tentativa de homosexualitate” au fost condamnate pentru indecenţă în spaţiul public şi probleme de identificare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este o decizie politică”, consideră Alice Nkom, una dintre reprezentantele legale ale celor două femei. Aceasta promite că va face apel. „Yaounde (guvernul central n.r.) spune că astfel de oameni nu trebuie să aducă homosexualitatea în Camerun."
 
Până acum, autorităţile nu au comentat situaţia şi nu au răspuns solicitării Reuters, conform Mediafax.
 
Human Rights Watch a declarat luna trecută că acţiunile împotriva femeilor fac parte dintr-un curent de intensificare a acţiunilor poliţiei împotriva minorităţilor sexuale.
 
Din luna mai a anului trecut, 53 de persoane au fost arestate în raiduri împotriva organizaţiilor pentru lupta anti HIV şi SIDA. Unele dintre acestea acuză că au fost hărţuite, supuse la violenţă şi la „examinări anale forţate”, a declarat organizaţia pentru drepturile omului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările