Satanismul câştigă teren în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile oficiale arată că, în ultimii ani, adolescenţii din Peninsulă sunt tot mai atraşi de "cultura răului" În Italia există circa 10.000 de secte satanice, cu aproape un

Statisticile oficiale arată că, în ultimii ani, adolescenţii din Peninsulă sunt tot mai atraşi de "cultura răului"

În Italia există circa 10.000 de secte satanice, cu aproape un milion de adepţi, se arată în publicaţia oficială a Poliţiei de Stat, "Poliziamoderna". În afară de creşterea alarmantă a numărului de satanişti, s-au diversificat şi metodele prin care aceştia înţeleg să îşi manifeste "credinţa". Agresivitatea, violenţa şi cruzimea deosebite au devenit principalele "ingrediente" ale ritualurilor sataniste.

Documentele publicate în "Poliziamoderna" susţin că este foarte greu de controlat acest univers subteran, la care posibilităţile de aderare sunt multiple: fie prin intermediul internetului, fie prin participarea la unele "petreceri" care camuflează, de fapt, întâlniri între satanişti, fie prin constrângere.

Datele poliţiei mai arată că multe dintre tragediile şi evenimentele de "cronică neagră" au ca punct de plecare tocmai apartenenţa la o sectă de acest gen, care îşi poate împinge adepţii să comită delicte teribile tocmai pentru a-şi demonstra fidelitatea.

Unul dintre cazurile intens dezbătute în ultimii ani în Italia a avut ca protagoniste două adolescente, adepte ale grupării "Bestiile lui satana", care au asasinat o femeie din provincia Foggia, declarând apoi că s-au aflat sub influenţa demonilor.

Nu există o legislaţie adecvată

De şapte luni a fost înfiinţată o echipă specială de investigatori care cercetează şi combate, pe cât posibil, fenomenul proliferării sectelor satanice din Peninsulă. Coordonatorul acestei echipe este Antonio Salvatore, totodată şef al Serviciului central operativ al Direcţiei de criminalistică din cadrul poliţiei.

El a explicat, pentru "Poliziamoderna", că anchetele lor sunt pe cât de complexe, pe atât de anevoioase, întrucât la ora actuală în Italia nu există o legislaţie care să se refere strict la delictele şi infracţiunile comise în cadrul sau sub influenţa unei secte satanice.

"De obicei, avem de anchetat sinucideri, profanări de morminte, omucideri, furturi de obiecte religioase şi chiar răpiri de copii", a mai spus Salvatore, care susţine că este foarte greu de demonstrat, chiar printr-o metodologie de investigaţii mai incisivă, că aceste infracţiuni se desfăşoară cu intenţia clară de asociere în scopul comiterii de activităţi violente.

E nevoie şi de psihologi

Specialistul italian este de părere că legislaţia ar trebui să pedepsească inclusiv ceea ce s-ar putea numi "violenţa psihologică". Acesteia îi cad victime tinerii care sunt constrânşi să adere la o sectă satanică. Pentru recuperarea lor, din echipa lui Antonio Salvatore fac parte şi psihologi ai Unităţii de analiză a delictelor violente, din cadrul Departamentului de criminalistică.

În afară de numărul crescut al sectelor, autorităţile se confruntă şi cu ceea ce a fost denumit "satanismul de unul singur", prin definiţie dezorganizat, care rareori se afiliază "satanismului oficial". Sataniştii "solitari" provin, de obicei, din familii cu un nivel mediu de viaţă, se droghează şi aderă la mişcări de extremism politic.

"Bestiile lui satan", închisoare pe viaţă

Cea mai cunoscută grupare de satanişti din Italia, originară din Varese, a fost responsabilă de moartea a cinci persoane şi de nenumărate instigări la sinucidere. Grozăviile comise în special de liderii ei, Andrea Volpe şi Nicola Sapone, au suscitat polemici şi discuţii aprinse, referitoare la devierea personalităţii juvenile şi la legătura dintre satanism şi heavy metal, genul de muzică preferat de membrii grupării. Volpe şi Sapone au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar "colegii" lor, la pedepse cuprinse între 23 şi 29 de ani de detenţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite