Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669. / 356 de cazuri de îmbolnăvire la bordul Diamond Princess, pe care se află şi români

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669. / 356 de cazuri de îmbolnăvire la bordul Diamond Princess, pe care se află şi români

FOTO AFP

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669, conform CNN. La bordul navei de croazieră Diamond Princess, pe care se află şi români, numărul îmbolnăvirilor este de 356. BBC relatează că autorităţile chineze au raportat a treia zi consecutivă de scădere a numărului de îmbolnăviri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În întreaga lume s-au înregistrat 69.000 de cazuri de îmbolnăvire, sâmbătă fiind consemnat şi primul deces produs în Europa de Covid-19.

Duminică dimineaţă erau confirmate 68.500 de cazuri de îmbolnăvire în China, cu 2.009 mai multe decât în ziua precedentă, dar este este a treia zi consecutivă de scădere a numărului zilnic de cazuri raportate, potrivit BBC. Sâmbătă au fost înregistrate încă 142 de decese, ceea ce aduce bilanţul la 1.669.
Primul deces produs în afara Asiei a avut loc sâmbătă, în Franţa, în cazul unei turiste chinezoiace de 80 de ani care era tratată de infecţie cu coronavirus din 25 ianuarie. 

Aproape 9.500 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spitale din China.

 Pe nava Diamond Pricess, aflată în portul nipon Yokohama, pe care se află şi români, au fost confirmate încă 70 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând astfel la 356. Turiştii americani urmează să fie evacuaţi duminică de pe navă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: