Procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului consumă mai mult curent electric decât 159 de ţări din lume

Procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului consumă mai mult curent electric decât 159 de ţări din lume

FOTO 123 RF

Consumul de curent electric pentru generarea monedei virtuale bitcoin depăşeşte consumul de curent electric din 159 de ţări, între care Croaţia, Irlanda, Islanda, Serbia şi majoritatea statelor africane, informează platforma britanică Power Compare, citată de RIA Novosti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea valorii bitcoinului duce şi la creşterea consumului de curent electric pentru generarea acestei monede virtuale. Conform Power Compare, procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului se ridică în prezent la 31 TWh, adică 0,13% din consumul global de curent eletric.

Dacă generatorii de bitcoini ar avea un stat al lor, atunci acesta s-ar situa pe locul 61 în lume la consumul de curent electric, peste Croaţia, Irlanda, Islanda, Serbia şi majoritatea statelor africane.

Scenariile cele mai pesimiste sugerează că deja în februarie 2020 procesul de generare şi tranzacţionare a bitcoinului ar putea să înghită întregul volum de electricitate produsă în lume.

Valoarea bitcoinul a atins săptămâna trecută un record, ajungând la 11.141 de mii de dolari.

Cu oceastă ocazie, fraţii gemeni Tyler şi Cameron Winklevoss au devenit primii miliardari ai lumii în bitcoini. Ei deţin 1% din rezerva mondială de bitcoini.

citeste totul despre: