Membri din familia lui Osama bin Laden au murit într-un accident de avion în Marea Britanie

Membri din familia lui Osama bin Laden au murit într-un accident de avion în Marea Britanie

Familia bin Laden l-a dezmoştenit pe Osama în 1994, atunci când Arabia Saudită i-a ridicat şi cetăţenia din cauza activităţilor sale teroriste

Potrivit ambasadorului saudit din Marea Britanie, membri ai familiei lui Osama bin Laden, fostul conducător al organizaţiei teroriste Al Qaeda care a fost ucis în 2011, au murit într-un accident de avion care a avut loc în sudul Angliei. Ambasadorul nu a identificat decedaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul Mohammed Bin Nawaf Bin Abdel-Aziz, ambasadorul Arabiei Saudite în Regatul Unit, a transmis condoleanţe bogatei familii bin Laden, care deţine o companie de construcţii în Arabia Saudită. 
 
Ambasada va urmări dezvoltarea acestui incident precum şi circumstanţele producerii accidentului, alături de autorităţile britanice, şi va colabora la grăbirea procesului de identificare a cadavrelor şi de a le trimite, cât mai rapid, în Regat pentru rugăciuni şi înmormântare“, transmite ambasadorul într-un comunicat emis vineri seara.
 
Potrivit poliţiei britanice, patru persoane (pilotul şi trei pasageri) au murit când un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o parcare şi a izbucnit în flăcări, totul în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din sudul Angliei, vineri după-amiază. Avionul decolase din aeroportul Malpensa din Milano.
 
Nimeni de la sol nu a fost rănit. Poliţia şi Biroul de Investigaţie a Accidentelor Aeriene au lansat o investigaţie în comun, anunţă Associated Press (AP).
 
Aeroportul Blackbushe, locul unde trebuia să aterizeze avionul cu pasageri, a anunţat că aeronava Embraer Phenom 300 s-a prăbuşit aproape de o pistă, în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul aflat la aproximativ 65 de kilometri de Londra. Aeroportul Blackbushe este folosit, în mod obişnuit, de avioanele private şi de cluburile aeronautice.
 
Avionul a căzut brusc şi a explodat la impact“, a declarat Andrew Thomas, care se afla la un centru de maşini de lângă aeroport. Bărbatul a declarat pentru BBC că a văzut avionul şi câteva maşini în flăcări.
 
Agenţia de presă de stat din Arabia Saudită a identificat avionul ca aparţinând unui proprietar saudit, fără a menţiona familia bin Laden. 
 
Familia bin Laden l-a dezmoştenit pe Osama în 1994, atunci când Arabia Saudită i-a ridicat şi cetăţenia din cauza activităţilor sale teroriste. Liderul Al Qaeda a fost ucis de forţele speciale americane în Pakistan, în 2011.
 
Membri familiei bin Laden sunt mulţi şi foarte bogaţi. Tatăl lui Osama, Mohammed, a fost un miliardar care a decedat în 1967. El a avut peste 50 de copii şi a fondat Grupul Binladen, o companie de construcţii care a primit mai multe contracte în Regatul saudit, notează „Washington Post“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările