Maria, al treilea uragan din Caraibe: Guadelupa a intrat în „alertă ciclonică roşie“

Maria, al
treilea uragan din Caraibe: Guadelupa a intrat în „alertă ciclonică roşie“

Cel puţin 84 de persoane au murit în urma trecerii uraganului Irma, unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în Atlantic FOTO Getty Images

Arhipelagul Guadelupa a intrat în „alertă ciclonică roşie“, urmând să fie lovit de uraganul Maria, care urmează în Caraibe aproximativ acelaşi traseu ca Irma şi Jose.

Ştiri pe aceeaşi temă

Irma şi Jose sunt urmate în Caraibe de uraganul Maria, în prezent evaluat la categoria 1 pe scara Saffir-Simpson.

Conform Centrului American pentru Uragane (NHC), Maria se apropie de Guadelupa cu rafale de vânt de până la 150 de kilometri pe oră şi se va intensifica în următoarele 48 de ore. 

Uraganul va ajunge pe Guadelupa în jurul orei locale 12.00 (19.00 ora României), după ce 11 persoane au murit pe acest arhipelag din cauza Irma.

„Météo-France prognozează pentru Guadalupa vânt violent - de la 150 până la 180 de kilometri pe oră, cu rafale până la 200 de kilometri pe oră - şi ploi puternice, care pot atinge pe alocuri 400 de litri pe metru pătrat şi care vor continua toată ziua de miercuri“, a avertizat Prefectura din Guadalupa într-un comunicat preluat de Reuters.

În aceste condiţii, şcolile, instituţiile administrative şi societăţile comerciale au fost obligate să-şi înceteze activitatea. Totodată, autorităţile au îndemnat populaţia să evite deplasările şi să se pună la adăpost.

Irma a provocat 84 de morţi, fiind unul dintre cele mai puternice uragane înregistrate vreodată în Oceanul Atlantic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările