Israel. Benny Gantz, politicianul cu origini româneşti, însărcinat cu formarea guvernului. Dacă eşuează se vor organiza noi alegeri

Israel. Benny Gantz, politicianul cu origini româneşti, însărcinat cu formarea guvernului. Dacă eşuează se vor organiza noi alegeri

Benny Gantz

Preşedintele israelian Reuven Rivlin i-a încredinţat miercuri centristului Benny Gantz mandatul pentru formarea unui nou guvern, după eşecul eforturilor premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, de a asigura majoritatea pentru un nou cabinet.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem nevoie acum de un guvern de uniune naţională”, a declarat preşedintele Reuven Rivlin, anunţând că îi oferă lui Benjamin Gantz sarcina formării noului Cabinet, informează site-ul Ynetnews.com.
 
Benny Gantz s-a declarat onorat şi a subliniat că intenţionează să formeze un guvern de uniune liberal.
Gantz, liderul partidului de centru Albastru şi Alb şi fost comandant al armatei israeliene, are 28 de zile pentru a obţine votul de investitură. Politicianul are origini româneşti, tatăl acestuia fiind născut în România.
 
Netanyahu a renunţat luni să mai încerce crearea unei majorităţi în jurul partidului său Likud de dreapta.
 
Gantz dispune doar de sprijinul a 54 de parlamentari, iar majoritatea necesară este de 61. În caz de eşec, în Israel vor avea loc noi alegeri, după ce precedentele scrutinuri, în aprilie şi septembrie, nu au clarificat situaţia politică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările