Egiptul, exclus din Uniunea Africană

Egiptul, exclus din Uniunea Africană

Preşedinta Uniunii Africane, Dlamini-Zuma, prima femeie care ocupă această funcţie

Cei 53 de membrii ai organizaţiei de cooperare au votat suspendarea Egiptului din toate activităţile, ca răspuns la înlăturarea preşedintelui Mohamed Morsi prin lovitura de stat a Armatei, anunţă AlJazeera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele membre ale Uniunii Africane dezaprobă evenimentele provocate de Armata egipteană şi susţin legitimitatea preşedintelui Morsi în funcţia de şef al statului.

„Prin mandatul oferit de instrumentele Uniunii Africane, Consiliul de Securitate şi Pace a UA a decis să suspende participarea Egiptului în activităţile Uniunii Africane până la restaurarea ordinii constituţionale“ a declarat Admore Kambudzi, Secretarul pentru Securitate şi Pace al UA.

Procedura de suspendare este răspunsul obişnuit al Uniunii Africane la orice întrerupere a unei conduceri constituţionale într-un stat membru. Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere de către Armata condusă de generalul Sisi, miercuri seara, după mai multe zile de proteste ample faţă de guvernul său.

Uniunea Africană este o organizaţie continentală cu 54 de state membre, creată după modelul Uniunii Europene. Scopurile sale sunt promovarea democraţiei, drepturile omului şi dezvoltarea pe continentul african, în special pentru mărirea nivelului investiţiilor străine prin intermediul programului Noul Parteneriat pentru Dezvoltarea Africii (NEPAD).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările