Egipt: ultimatum dat Fraţilor Musulmani

Egipt: ultimatum
dat Fraţilor Musulmani

Partizani ai Frăţiei Musulmane. FOTO: Reuters

Armata egipteană a dat un ultimatum Fraţilor Musulmani ca până sâmbătă după-amiază să ia o decizia privind alăturarea la procesul de reconciliere politică, a anunţat joi un oficial al armatei, citat de „Le Figaro”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noi nu vom lua iniţiativa, dar vom reacţiona dur la orice apel la violenţă sau terorism venit din partea conducătorilor Frăţiei Musulmane şi a susţinătorilor acestora. Vom apăra protestatarii paşnici, indiferent de apartenenţa lor”, a adăugat oficialul, citat de „Le Figaro”, care a precizat că Fraţii Musulmani dispun de 48 de ore pentru a se conforma cererii înaintate. 

Înainte de aceste declaraţii, armata care l-a înlăturat pe 3 iulie pe preşedintele islamist Mohamed Morsi a precizat că a schimbat strategia în lupta împotriva „violenţei şi a terorismului”.

În momentul în care a fost făcut public anunţul, partizanii anti-Morsi au început să sărbătorească decizia luată de armată, date fiind ciocnirile violente care au avut loc între taberele de protestatari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările