Directorul OMS: „Pandemia de COVID a provocat mai multe traume decât al Doilea Război Mondial”

Directorul OMS: „Pandemia de COVID a provocat mai multe traume decât al Doilea Război Mondial”

FOTO EPA-EFE

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de coronavirus a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura „mulţi ani de acum încolo”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că aproape întreaga lume a fost şi este în continuare afectată de pandemia de coronavirus, iar fiecare individ în parte a fost, de fapt, afectat.

Pandemia de COVID, efecte asupra sănătăţii mintale

„După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieţi. Şi acum, cu această pandemie de COVID, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieţi”, a declarat directorul general al OMS. „Şi asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat el, menţionând efectul asupra sănătăţii mintale.
 
„Şi atunci când există traume în masă, acestea afectează comunităţile pentru mulţi ani de acum înainte”, a explicat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările