Decizia luată de ONU în cazul tinerei saudite care fugit de familia ei pentru a nu o ucide. Australia analizează acest dosar

Decizia luată de ONU în cazul tinerei saudite care fugit de familia ei pentru a nu o ucide. Australia analizează acest dosar

Rahaf Mohammed al-Qunun, preluată de autorităţile thailandeze FOTO EPA-EFE

Guvernul australian a anunţat miercuri că analizează posibilitatea oferirii de azil tinerei saudite care s-a baricadat în camera unui hotel din Bangkok, capitala Thailandei, şi a refuzat să se întoarcă acasă sub motivul că acolo ar fi în pericol de moarte. ONU i-a acordat statut de refugiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rahaf Mohammed al-Qunun, în vârstă de 18 ani, spune că a fost sechestrată de familia sa timp de mai multe luni.

Luni seara, la aproape 48 de ore de la sosirea pe aeroportul din Bangkok, ea a obţinut permisiunea de a intra în Thailanda.

ONU i-a acordat statut de refugiată, aşa cum a solicitat, iar Australia a anunţat că analizează posibilitatea de a-i oferi azil.

Tânăra saudită a refuzat să se întâlnească cu tatăl şi fratele ei, care au venit în cursul acestei săptămâni la Bangkok.

Baricadându-se într-o cameră de hotel, Rahaf Mohammed al-Qunun a declarat că a fugit de familie în cursul unei călătorii în Kuweit şi a venit în Thailanda în speranţa solicitării de azil în Australia.

„Viaţa mea este în pericol. Familia mea m-a ameninţat că mă va ucide“, a declarat ea pentru Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările