Cum cad israelienii în plasa Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instagram logo

Serviciile secrete israeliene acuză Iranul de crearea unor conturi false de femei pe platforma Instagram cu scopul de a ademeni şi răpi cetăţenii israelieni, după ce Teheranul a ameninţat cu o ripostă la un presupus atac împotriva centrului nuclear din Natanz, atac pe care îl atribuie Israelului, relatează AFP.

 Potrivit Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă, care afirmă că a efectuat o anchetă împreună cu Mossad (serviciul israelian de informaţii externe), responsabili iranieni au creat pe Instagram „profiluri fictive de femei care pretind că lucrează în comerţul internaţional sau în turism”. „Aceste profiluri intră în contact cu cetăţeni israelieni, organizând întâlniri romantice sau comerciale cu ei în străinătate cu scopul de a le crea probleme sau de a-i răpi”, afirmă într-un comunicat Shin Beth, precizând că aceste activităţi au fost desfăşurate în Turcia, Europa, Africa şi ţările arabe. 

Totodată, serviciile israeliene afirmă că acest mod de operare este bine cunoscut şi asemănător cu cel utilizat deja de Iran împotriva oponenţilor regimului în Europa. Cu toate acestea, informaţiile care au dus la aceste acuzaţii împotriva Iranului „nu pot fi prezentate în mass-media”, a declarat pentru AFP, preluată de agerpres.ro, un înalt responsabil israelian, sub rezerva anonimatului. „A existat cel puţin un caz al unui cetăţean care plecase în străinătate pentru o întâlnire, dar persoana respectivă a fost avertizată la timp de serviciile secrete şi s-a întors în ţară”, a adăugat interlocutorul agenţiei franceze de presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite