Confruntările sângeroase din Siria continuă, civilii fiind cei mai afectaţi

Confruntările
sângeroase din Siria continuă, civilii fiind cei mai afectaţi

Femeile sunt antrenate pentru a participa la confruntările armate. FOTO: Reuters

Războiul din Siria continuă prin atacurile sângeroase ale diferitelor părţi combatante. 14 civili au fost ucişi joi într-un atac cu bombă într-o localitate aflată la nord-est de Homs, potrivit informaţiilor prezentate de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mai multe dispozitive explozive au fost activate la trecerea unui microbuz pe un drum care face legătura dintre Homs şi satele din regiune”, a precizat OSDO. Anterior, agenţia de ştiri egipteană Sana a raportat nouă decese, persoanele învinuite fiind rebelii sirieni.  

Preşedintele OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat că atacul cu bombă a fost urmat de schimburi de focuri în satul Jabbourine, localitate alawită aflată la nord-est de Homs, în urma căreia şase persoane au fost ucise.

Tot joi, în localitatea Al-Houla au avut schimburi de focuri între forţele de securitate siriene şi rebeli care s-au soldat cu patru morţi şi mulţi răniţi. Datele confruntărilor de joi pot fi completate de confruntările din localitatea Kafarnane unde forţele regimului condus de Bashar al-Assad au ucis opt rebeli.

În prezent, bilanţul morţilor de la începutul confruntărilor din Siria a trecut de 100.000 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările