Câţi bani donează statele din întreaga lume pentru a combate virusul Ebola

Câţi bani donează statele din întreaga lume pentru a combate virusul Ebola

Câţi bani acordă statele din întreaga lume pentru a combate virusul Ebola FOTO Reuters

Cele mai importante donaţii financiare în vederea combaterii epidemiei de febră hemoragică Ebola au fost făcute de Statele Unite, Banca Mondială şi Marea Britanie. De asemenea, o donaţie consistentă a fost realizată recent şi de către fondatorul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numeroase state din întreaga lume au decis să realizeze donaţii importante pentru a ajuta la combaterea acestei epidemii, scrie Business Insider.

Principalele ţări sau instituţii care au alocat asemenea fonduri sunt Statele Unite, cu 750 de milioane de dolari, urmate de Banca Mondială (400 de milioane de dolari) şi Marea Britanie (201 milioane de dolari).

În topul celor mai importanţi donatori se regăsesc şi două instituţii financiare: Banca de Dezvoltare din Africa (150 de milioane de dolari), precum şi Fondul Monetar Internaţional (140 de milioane de dolari).

Alte ţări care au contribuit substanţial pentru stoparea epidemiei Ebola sunt Germania, cu 130 de milioane de dolari, Franţa, Canada, Japonia şi China.

Sursa: Business Insider

Sume importante de bani au fost donate acestei cauze şi de către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (25 de milioane de dolari), din partea Fundaţiei Bill si Melinda Gates (50 de milioane de dolari), cât şi de Fundaţia familiei Paul G. Allen, cofondatorul Microsoft, aceasta donând 12 milioane de dolari.

Publicaţia Business Insider notează că majoritatea acestor sume nu au fost încă distribuite în zonele afectate de virusul mortal.

De curând, preşedintele american Barack Obama a atras atenţia că aceste fonduri nu sunt o simplă acţiune de caritate. „Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a preveni o epidemie Ebola în ţara noastră este să ne asigurăm că lucrurile nu vor scăpa de sub control în Africa de Vest”, a spus Obama.

Potrivit celui mai recent bilanţ publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), febra hemoragică Ebola a provocat decesul a 4.555 de persoane din peste 9.000 de cazuri înregistrate.


Citeşte şi:

 
Criza umanitară cauzată de cea mai gravă epidemie Ebola este amplificată de slăbiciunile din sistemele sanitare din Africa de Vest. Până acum, răspunsul autorităţilor, deşi coordonat internaţional, nu a reuşit să aducă sub control epidemia, iar medicii denunţă încălcări grave ale protocoalelor de luptă contra răspândirii virusului.
 
 
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îmbrăţişat şi a pupat doua asistente medicale din orasul american Atlanta care au tratat pacienti bolnavi de Ebola. Liderul a de la Casa Albă a dat mărturist că nu s-a temut ca va lua virusul care până în prezent a făcut mii de victime în Africa.
 

SUA se confruntă cu a doua contaminare cu Ebola pe pământ american, după ce încă o infirmieră care a îngrijit la un spital din Texas un liberian întors cu virusul din Africa. Responsabilii din sistemul sanitar american au fost instruiţi pentru a respecta carantina odată cu repatrierea americanilor infectaţi cu Ebola în Africa de Vest. Apoi au început gafele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările