Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus. India, a treia cea mai afectată ţară din lume, după un număr record de noi infectări

Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus. India, a treia cea mai afectată ţară din lume, după un număr record de noi infectări

Bolnavi tratati de covid-19 in Brazilia FOTO EPA-EFE

Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane de contaminări cu noul coronavirus, iar India a trecut de 1 milion de cazuri de infectare, după ce în ambele ţări numărul cazurilor s-au dublat în mai puţin de o lună  potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

India a confirmat peste 34.956 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, un bilanţ zilnic record. De la ieşirea din carantină, pe 8 iunie, rata cazurilor a început să crească rapid de la circa 500 de cazuri înainte de instituirea carantinei în martie. Totuşi cazurile active sunt relativ reduse la o cifră de 340.000 de mii, cu 63 de oameni recuperaţi la 100 de infectaţi.

Vineri, peste 400 de milioane de oameni din statele  Bihar, Uttar Pradesh şi capitala Bengaluru, a statului Karantaka, au reintrat în carantină după noi creşteri ale numărului de cazuri.
Peste 60% de oameni din populaţia de 1.3 de miliarde a Indiei sunt consideraţi săraci, în  timp ce peste 20% trăiesc cu 2 dolari pe zi.


India a ajuns a treia cea mai lovită ţară de pandemie după SUA şi Brazilia, cu un număr de decese care creşte zilnic, spre deosebire de Brazilia a cărei rată a deceselor este una stabilizată, cu peste 1.000 de de decese zilnice.
 
Brazilia a raportat peste 76.600 de decese, în timp ce peste 25.600 de indieni şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19, relatează news.ro. 
 
Preşedintele Jair Bolsonaro, diagnosticat cu Covid-19, a minimalizat continuu riscurile şi s-a exprimat  împotriva măsurilor de distanţare fizică.
 
Statele Unite au anunţat un total de peste 3,57 milioane de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, cu un nou record zilnic de peste 74.500 de cazuri şi aproape 1.000 de morţi.
 
La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în China la finalul anului trecut, au fost înregistrate 13,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 589.900 de decese asociate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările