Autorităţile turce au emis joi mandate de arestare pentru 35 de persoane suspectate de legături cu Gulen

Autorităţile turce au emis joi mandate de arestare pentru 35 de persoane suspectate de legături cu Gulen

Autorităţile turce au emis joi mandate de arestare pentru 35 de persoane, inclusiv nouă jurnalişti, fiind suspectaţi de legături cu tentativa de lovitură de stat de anul trecut, relatează Reuters.

 
Suspecţii, inclusiv editorul ziarului de opoziţie Birgun, Burak Ekici, au fost acuzaţi de “apartenenţă la o organizaţie teroristă armată”, potrivit agenţiei Anadolu, care a precizat că poliţia percheziţionează adresele suspecţilor.
 
Suspecţii ar fi utilizatori de Bylock, o aplicaţie de mesagerie criptată despre care Guvernul afirmă că a fost folosită de reţeaua clericului Fethullah Gulen.
 
Mandatele de arestare au vizat ramura media a reţelei lui Gulen, potrivit Anadolu. Identităţile celorlalţi suspecţi nu sunt clare deocamdată.
 
Peste 50.000 de persoane au fost arestate din cauza unor presupuse legături cu Gulen, în cadrul unei epurări fără precedent, în urma impunerii stării de urgenţă după puciul eşuat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: