Australia a înregistrat un nou record de decese cauzate de tulpina Omicron

Australia a înregistrat un nou record de decese cauzate de tulpina Omicron

FOTO: Shutterstock

Australia a înregistrat marţi un nou record de decese. După ce rata de spitalizare a crescut dramatic, ţare se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19, alimentat de varianta Omicron, notează Reuters, preluat de Yahoo News.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, în ultimele 24 de ore, în statele New South Wales, Victoria şi Queenslans au fost înregistrate 74 de noi decese, depăşind decesele de săptămâna trecută, când joi, la nivel naţional au fost raportate 57 de decese, arată datele oficiale.

„Astăzi, este o zi foarte dificilă pentru statul nostru”, a declarat Dominic Perrottet, premierul din New South Wales în timpul unei conferinţe de presă, când statul a raportat 36 de decese, un nou maxim pandemic.

Cu toate acestea, Perrottet, care a exclus în mod constant orice restricţie de limitare a răspândirii coronavirusului a declarat că spitalele pot face faţă în continuare numărului mare de internări: „În ciuda provocărilor, aceste date nu sunt unice pentru restul lumii”, a spus el.

De asemenea, pe fondul creşterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat marţi un „cod maro” în spitale. De obicei acest cod este rezervat pentru urgenţele pe termen mai scurt, care ar da posibilitatea spitalelor să anuleze serviciile de sănătate care nu sunt considerate urgente. În acelaşi timp, personalul din spitalele aflate sub acest cod nu îşi pot lua concediu.

 Autorităţile au declarat că tinerii nevaccinaţi reprezintă un „număr semnificatic”  din aceste noi internări.

Chiar dacă statele caută să evite blocajele şi să menţină afacerile deschise, încrederea consumatorilor australieni a fost afectată săptămâna trecută, a arătat un sondaj realizat marţi de ANZ. 

Australia a raportat aproximativ 1,6 milioane de infecţii de când a început pandemia, dintre care aproximativ 1,3 milioane au avut loc în ultimele două săptămâni. Numărul total de decese a fost de 2.757.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările