Şeful NATO: Capacitatea de a lupta pe mare a aliaţilor a scăzut după Războiul Rece

Şeful NATO: Capacitatea de a lupta pe mare a aliaţilor a scăzut după Războiul Rece

Submarin rusesc

NATO şi-a pierdut capacitatea de a lupta pe mare, a declarat, într-un interviu pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că organizaţia şi-a pierdut capacităţile maritime, mai ales în ceea ce priveşte lupta contra submarinelor.
 
Suntem o alianţă transatlantică, motiv pentru care trebuie să putem transfera trupele şi echipamentele noastre peste Atlantic. Pentru aceasta, avem nevoie de căi maritime sigure şi deschise ", a spus şeful NATO.
 
În acelaşi timp, Stoltenberg a subliniat că activitatea submarinelor Rusiei este "la cel mai înalt nivel de la Războiul Rece".
 
"Rusia a investit masiv în flota sa militară şi mai ales în submarinele sale", a spus el, adăugând că, din 2014, armata rusă a pus în funcţiune 13 submarine.
 
În acest context, NATO intenţionează să creeze două noi comandamente: Comandamentul Atlantic, responsabil pentru apărarea rutelor de transport dintre America de Nord şi Europa şi un comandament logistic pentru a asigura transferul trupelor şi echipamentelor în Europa.
 
Alianţa a decis, de asemenea, să înfiinţeze un centru de operaţiuni cibernetice şi să integreze capabilităţile cibernetice ale ţărilor membre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările