Ursula von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativităţii vacccinării anti-COVID

Ursula von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativităţii vacccinării anti-COVID

Ursula von der Leyen a declarat că cele 27 de state membre UE ar trebui să accelereze procesul de administrare a dozei booster  FOTO EPA-EFE

UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativităţii vacccinării anti-COVID ca răspuns la răspândirea variantei Omicron „foarte contagioasă”, a declarat miercuri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un apel la mobilizare, Ursula von der Leyen a declarat că cele 27 de state membre UE ar trebui să accelereze procesul de administrare a dozei booster şi a susţinut statele europene care au reintrodus temporar obligativitatea prezentării unui test PCR negativ chiar pentru cetăţeni proveniţi din blocul comunitar, The Guardian.

 
Întrebată dacă a sprijinit guvernul Greciei care a anunţat amenzi de până la 100 de euro lunar pentru persoanele de 60 de ani şi peste care nu s-au vaccinat încă, preşedintele Comisiei Europene a declarat că ritmul de răspândire a bolii şi ritmul lent de vaccinare anti-COVID în unele părţi ale Uniunii Europene arată că ar trebui luată în calcul impunerea obligativităţii vaccinării, ca răspuns politic.
 
Adsesându-se reporterilor de la Bruxelles, Ursula von der Leyen, care a lucrat ca medic înainte de a intra în politică, a spus: 
 
”Dacă mă întrebaţi pe mine care era opinia mea acum 2-3 ani, nu mi-aş fi imaginat că voi fi martoră la ceea ce vedem acum, această pandemie oribilă. Avem însă vaccinurile, vaccinurile care salvează vieţi şi acestea nu sunt folosite corespunzător peste tot. Şi acest lucru ne costă... vine la pachet cu un cost uriaş la nivelul sănătăţii publice”.
 
Dacă te uiţi la cifre. acum avem 77% dintre adulţii UE vaccinaţi. Dacă iei în calcul întreaga populaţie UE, avem 66%. Şi asta înseamnă că o treime din populaţia Uniunii Europene nu este vaccinată, şi asta înseamnă 150 de milioane de oameni”, a declarat ea.
 
“Este enorm. Nu oricine poate fi vaccinat, spre exemplu, copiii sau persoanele cu condiţii medicale speciale. Însă majoritatea ar putea şi, prin urmare, cred că este de înţeles şi oportun să mergem cu dezbaterea în această direcţie”, a mai afirmat ea. 
 
“Cum putem încuraja şi eventual cum putem gândi măsura obligativităţii vaccinării în UE, asta trebuie să discutăm. Este nevoie de o abordare comună, dar este o discuţie pe care cred că trebuie să o avem”, a mai spus ea.
 
Grecia a anunţat marţi că va face obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, pentru a-şi proteja sistemul de sănătate slăbit. Aproximativ 63% din populaţia de 11 milioane a Greciei este complet vaccinată, dar există 520.000 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat încă.
 
Ursula Von der Leyen a spus că BionTech/Pfizer şi Moderna urmează să livreze 360 de milioane de doze suplimentare până la sfârşitul lunii martie, asigurându-se că există suficientă aprovizionare pentru rapeluri. "Asta e o veste bună. Aşa că du-te şi vaccinează-te”, a spus ea
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările