Un francez, suspectat de implicare în atentatul dejucat în Franţa, arestat în Olanda

Un francez, suspectat de implicare în atentatul dejucat în Franţa, arestat în Olanda

FOTO AP

Poliţia olandeză a arestat, duminică, la Rotterdam, un francez de 32 de ani, suspectat că fusese delegat de reţeaua teroristă Stat Islamic să comită un atentat în Franţa, împreună cu Reda Kriket, arestat joi de autorităţile franceze într-o suburbie a Parisului, relatează Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Autorităţile franceze au solicitat vineri arestarea acestui francez", care este suspectat "de pregătirea unui atentat terorist" în Franţa, a indicat Parchetul olandez, precizând că bărbatul va fi extrădat în Franţa "în scurt timp".
 
Un mandat de arestare a fost emis pe numele bărbatului, originar din Paris, de autorităţile franceze pe 24 decembrie 2015 pentru infracţiuni în asociere cu o organizaţie teroristă.
 
Suspectul ar fi avut legături cu Reda Kriket, francezul de 34 de ani, care plănuia un atac de amploare, "în stadiu avansat" în Franţa şi care a fost arestat joi de autorităţi în zona Argenteuil, regiunea Ile-de-France. Kriket a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar ce viza o filieră teroristă din Siria, în care a fost condamnat şi Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, la 20 de ani în absenţa sa.
 
După reţinerea lui Reda K., poliţiştii francezi au efectuat raiduri în apartamentul acestuia şi au descoperit explozibili.
 
Poliţia olandeză a arestat duminică alţi trei suspecţi, dintre care doi algerieni cu vârste de 43 şi 47 de ani. Nu se ştie încă nimic despre a treia persoană reţinută, a precizat Parchetul olandez.
 
Sâmbătă, Parchetul federal belgian a anunţat inculparea unui prim suspect, Rabah N., în cazul atentatului dejucat joi în Franţa. Rabah N. a fost arestat vineri într-un raid efectuat în Saint-Gilles, comună din regiunea Bruxellesului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările