UE afirmă că Marea Britanie şi SUA au interdicţii pentru exportul vaccinurilor pentru Covid-19

UE afirmă că Marea Britanie şi SUA au interdicţii pentru exportul vaccinurilor pentru Covid-19

FOTO EPA-EFE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că UE permite exporturile de vaccinuri pentru Covid-19, majoritatea produse de companiile BionTech/Pfizer şi Moderna, în timp ce Statele Unite şi Marea Britanie au un mecanism de blocare a acestora, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Von der Leyen a declarat într-o conferinţă de presă că aproximativ 95% din vaccinurile fabricate în UE care au fost exportate începând cu 30 ianuarie au fost fabricate de Pfizer şi BioNTech, iar restul de Moderna.

Ea a spus că ambele companii îşi respectă contractele de aprovizionare cu UE şi, prin urmare, nu există nicio limitare la exportul lor, în timp ce la exporturile AstraZeneca, UE ”este foarte atentă”, din cauza nerespectării de către companie a livrărillor către blocul celor 27 de naţiuni.

Von der Leyen a adăugat că Statele Unite şi Marea Britanie au dispus de sisteme care au blocat în mod eficient exportul de vaccinuri pentru Covid-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările