Uniunea Europeană ne-a transmis cât se poate de clar, prin vocea celui de-al doilea om din Comisia Europeană, că nu suntem singuri.
 
Domnul Timmermans, care, de altfel, aparţine aceleiaşi familii politice ca PSD, a spus cu mult curaj şi cât se poate de clar care este situaţia reală din România, cum ţara noastră a făcut paşi înapoi în domeniul justiţiei şi al luptei anticorupţie, cum protocoalele secrete sunt în mod abuziv folosite pentru a justifica schimbări ale legislaţiei care favorizează oamenii politici de la putere, cum violenţele de la protestele din 10 august au fost nejustificate şi disproporţionate.
 
Frans Timmermans ne-a spus, în definitiv, că în România domnului Dragnea nu curge cu lapte şi cu miere aşa cum cei din PSD-ALDE ne-ar vrea pe toţi să credem, că aşa-zisa reformă în justiţie a PSD-ALDE nu este altceva decât un asalt brutal asupra statului de drept, asupra democraţiei şi asupra valorilor europene fundamentale care sunt şi ale noastre.
 
Dacă domnul Dragnea şi doamna Dăncilă aveau impresia că mai pot minţi sau mai pot amăgi Uniunea Europeană cu false versiuni ale adevărului, cred că în seara aceasta au văzut cât se poate de clar că nimeni cu capul pe umeri nu crede în minciunile dumnealor. Şi că oricât ar încerca dumnealor să vândă fantasme, conspiraţii, state paralele sau alte invenţii care să distragă atenţia de la realitate, un lucru este sigur: e doar o problemă de timp până când fiecare va constata, la fel ca domnul Timmermans, că împăratul e gol.