SUA trimite Ucrainei sistemul său de apărare NASAMS, folosit pentru paza Casei Albe

SUA trimite Ucrainei sistemul său de apărare NASAMS, folosit pentru paza Casei Albe

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că Washingtonul trimite în Ucraina sistemul său de apărare NASAMS, pe care îl foloseşte pentru a păzi spaţiul aerian deasupra Casei Albe, Pentagonului şi Capitoliului SUA, informează Baha.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul avansat de apărare aeriană NASAMS, capabil să lovească ţinte la o distanţă de peste de kilometri, în funcţie de rachetele cu care este echipat, scrie ziare.com
 
NASAMS este un sistem avansat de apărare aeriană norvegiană produs de un consorţiu al corporaţiei americane Raytheon Technologies şi grupului norvegian Kongsberg. Complexul include lansatoare şi staţii radar Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel. Fiecare lansator mobil are şase poduri de rachete sol-aer cu rază medie şi lungă de acţiune.
 
Forţele ucrainene au început să folosească sistemul de rachete HIMARS
 
Forţele ucrainene au început să folosească sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), furnizat de SUA, împotriva posturilor de comandă ruseşti, a relatat The Hill citând un oficial american din domeniul apărării.
 
“Ucrainenii sunt capabili să selecteze cu atenţie ţinte care să submineze efortul Rusiei într-un mod mai sistematic, cu siguranţă decât ar putea face cu sistemele de artilerie cu rază mai scurtă de acţiune”, a afirmat oficialul citat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările