Semnul rasist de pe marginea unui lac din Marea Britanie: „Fără est-europeni“

Semnul rasist de pe marginea unui lac din Marea Britanie: „Fără est-europeni“

Lacul de pescuit „Dog Lane“, Marea Britanie FOTO „Coventry Telegraph“

Proprietarul unui lac de pescuit din Marea Britanie a pus un semn care interzice accesul est-europenilor. Avertismentul mare, postat pe o bancă de la marginea lacului „Dog Lane“ din Napton, regiunea Warwickshire, a stârnit furie şi indignare.

Proprietarul lacului a spus că a fost nevoit să pună semnul cu mesajul „Fără est-europeni“ pentru a împiedica furtul peştilor. Dar un trecător care locuieşte în apropierea lacului a fost atât de scandalizat de semn, încât l-a reclamat la poliţie pe proprietar. „Este ciudat, greşit şi rasist. Este un lucru şocant în vremurile de-acum“, a spus trecătorul despre semnul verde de pe malul lacului.

Proprietarul Eddie Whitehead nu pleacă urechea la critici şi spune că este nevoie de acest semn „pentru a-i împiedica pe est-europeni să fure peştele“. 
 
„Sunt sigur că aceştia provin din estul Europei. Nu am probleme cu oameni din alte ţări. Nu am timpul necesar să stau să văd că ei fură peştii şi sunt îngrijorat şi de siguranţa mea. Din această cauză nu-i vreau pe lac. Poate că încalc legea, dar prin asta îmi câştig traiul. Tocmai am populat lacul cu crap în valoare de 11.000 de euro. Toate crescătoriile au aceeaşi problemă. Est-europenii încalcă legea în Anglia deoarece fură peşte“, a mărturisit Whitehead pentru „Coventry Telegraph“.
 
Se vede clar că are probleme cu cei care îi fură peştele, dar nu te aştepţi la un lucru atât de ignorant, atât de rasist. Chiar dacă proprietarul este rasist, chiar nu înţeleg cum crede el că acest semn este acceptabil“, spune trecătorul care l-a reclamat la poliţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările