Scotland Yard, ţinta unui atac cibernetic: mesajele lăsate de hackeri

Scotland
Yard, ţinta unui atac
cibernetic: mesajele lăsate de hackeri

FOTO Arhivă

Poliţia metropolitană londoneză a fost ţinta unui atac cibernetic, noaptea trecută, conturile Scotland Yard de Twitter şi de e-mail fiind piratate şi prin intermediul acestora fiind trimise mesaje ciudate sau injurioase, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„FUCK THE POLICE“. a fost mesajul dintr-un e-mail transmis noaptea de pe adresa serviciului de presă a Scotland Yard.

De pe adresa respectivă de e-mail au fost trimise mai multe mesaje, unele cu sens, altele de neînţeles.

Pe contul de Twitter al poliţiei metropolitane, care are 1,22 milioane de abonaţi, s-a putut citi un apel pentru eliberarea lui Digga D, un rapper în vârstă de 19 ani încarcerat anul trecut alături de late patru persoane pentru că a încercat să atace o bandă rivală cu bâte de baseball şi cu macete.

Mesajele postate pe Twitter după piratarea contului au fost şterse ulterior.

Scotland Yard a anunţat că atacul cibernetic pare să fi vizat doar un serviciu extern care gestionează mijloacele de comunicare. Poliţia metropolitană foloseşte platforma MyNewsDesk pentru publicarea de conţinut şi a comunicatelor de presă.

„În acest moment, credem că singura problemă de securitate este legată de accesul la contul nostru My NewsDesk“, a menţionat poliţia londoneză, precizând propria structură informatică nu a fost piratată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: