Salah Abdeslam, principalul suspect căutat după atentatele teroriste de la Paris, a contactat un avocat

Salah Abdeslam, principalul suspect căutat după atentatele teroriste de la Paris, a contactat un avocat

Salah Abdeslam FOTO Fox News

Salah Abdeslam, dat în urmărire internaţională pentru participare la comiterea atentatelor teroriste de la Paris, a luat legătura cu un avocat belgian, anunţă agenţia Belga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salah Abdeslam este principalul suspect căutat după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris. O sută treizeci de persoane au fost ucise şi alte 350 rănite în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Statul Islamic.

Potrivit surselor citate, Salah Abdeslam a luat legătura cu avocatul belgian Sven Mary, transmite Belga, citată de Le Parisien şi Mediafax.

Belga nu oferă detalii despre data formulării solicitării şi nu există indicii privind locul în care s-ar afla teroristul belgian de origine marocană.

Avocatul Sven Mary, la care se face referire, a refuzat să comenteze informaţia, adaugă agenţia belgiană.

Nici Parchetul Federal din Belgia nu a dorit să comenteze, menţionând doar că „nu este vorba deocamdată decât despre un zvon faţă de care nu vom reacţiona“, transmite Agerpres.

„Dacă, mâine, Salah Abdeslam m-ar solicita, aş accepta să fiu avocatul lui“, a declarat totuşi Sven Mary la sfârşitul lunii decembrie, într-un interviu acordat cotidianului „Le Soir“.

În urmă cu câteva zile, într-un interviu difuzat de postul VRT, avocatul s-a arătat foarte critic faţă de Parchetul Federal, acuzându-l că întreţine un climat de teamă.

Salah Abdeslam este în continuare de negăsit. În urma unei percheziţii efectuate pe 10 decembrie într-un apartament din Bruxelles, poliţia a descoperit urme de substanţe explozive, centuri artizanale şi amprenta digitală a lui Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost văzut ultima dată în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015, la Paris. Fratele lui, Brahim Abdeslam, s-a aruncat în aer în cursul atentatelor de la Paris.

Potrivit DPA, în presa belgiană s-a speculat că Abdeslam ar putea fi dispus să se predea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările