Rusia a suspendat importuri de produse lactate de la şase companii din Ucraina

Rusia a suspendat importuri de produse lactate de la şase companii din Ucraina

Rusia invocă „garantarea drepturilor consumatorilor“ în cazul măsurii luate împotriva Ucrainei

Autorităţile ruse au anunţat luni că au suspendat parţial importul de produse lactate din Ucraina, în special brânzeturi şi unt, în plină criză între cele două ţări după anexarea peninsulei Crimeea, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia federală pentru protecţia consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a explicat că decizia este motivată de „garantarea drepturilor consumatorilor" şi în urma constatărilor privind încălcarea normelor sanitare.

Restricţiile vizează companiile Ros, Ahtirski Sirkombinat, Piriatinski Sirkombinat, Gadiacir, Zolotonoski Maslodelni şi Tehmolprom.

Rusia a fost acuzată în mai multe rânduri că impune sancţiuni comerciale ţărilor partenere, având în vedere presiuni asupra statelor din regiune, cum a fost cazul resctricţiile pentru importurile de vin din Georgia, sau al produselor lactate din ţările baltice.

De altfel, premierul rus Dmitri Medvedev a avertizat sâmbătă că Rusia „va lua măsuri pentru protecţia pieţei agricole" în cazul în care Ucraina va semna Acordul de Asociere cu UE sau va ieşi din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări, pe fondul apropierii Kievului de Bruxelles, a condus deja la o scădere a schimburilor comerciale în 2013 şi a agravat criza economică din Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: