Poliţia germană a arestat un suspect în cazul politicianului ucis pe terasa casei sale

Poliţia germană a arestat un suspect în cazul politicianului ucis pe terasa casei sale

Funeralii pentru Walter Luebcke, un politician ucis pentru politica sa pro-refugiaţi FOTO EPA-EFE

Un bărbat a fost arestat în Germania în legătură cu uciderea unui politician care susţinea cauza refugiaţilor. Potrivit presei germane, suspectul ar avea conexiuni cu extrema dreaptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost arestat sâmbătă după uciderea prin împuşcare, la începutul lunii iunie, a lui Walter Lübcke, care a făcut parte din partidul conservator CDU al cancelarului Angela Merkel, au transmis poliţia şi procuratura într-o declaraţie comună.

„Arestarea a avut loc pe baza unor probe ADN, iar suspectul a fost adus (...) în faţa judecătorului de instrucţie din Kassel“, informează autorităţile germane, potrivit AFP.

Preluând informaţia, Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Bild scriu că suspectul „vine din rândul extremei drepte“, dar nu oferă mai multe detalii.

Walter Lübcke a fost găsit mort pe 2 iunie pe terasa casei sale, la Wolfhagen. El a fost împuşcat de aproape şi a fost găsit într-o baltă de sânge, conform poliţiei. Politicianul avea 65 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: