Pe 14 septembrie, cel mai aşteptat discurs politic în Europa

Cu două zile înaintea Summitului informal de la Bratislava, unde şefii de state şi guverne din UE (cu excepţia Marii Britanii) se vor reuni pentru a discuta despre viitorul Europei, pe 14 septembrie, la Strasbourg, Jean Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, este aşteptat să prezinte în faţa parlamentarilor europeni analiza asupra „Stării Uniunii“.
Lupta împotriva excluziunii sociale trebuie purtată pe mai multe fronturi: 1. Formarea deprinderilor practice ale elevilor de a desfaşura activităţi economice independente, utile celorlalţi, care să le asigure existenţa. Învăţământului gimnazial şi liceal trebuie să i se aloce o treime din timp şi resurse, însuşirii deprinderilor practice, cultivării talentelor artistice, lucrului manual. În România, un sfert dintre copii nu se prezintă la examenul de capacitate de la finalul claeei a opta. 2. Adoptarea directive salariului minim la Nivelul UE, cu o perioadă de tranziţie de maxim 7 ani pentru ţările emergente, de a ajunge la 8,5 euro per oră lucrată. Programele guvernamentale trebuie supuse parlamentului pentru a deveni lege. Ele devin criteriu de performanţă guvernamentală. Propagarea în spaţiul media a imposibilităţii realizării acestora trebuie asociată infracţiunii de avocatura crimei sau apologia crimei şi sancţionată penal. 3. Adoptarea prin legislaţie internă a tuturor directivelor europene de confiscarea averilor provenite din activităţi criminale organizate. Până la realizarea acestor obiective, auroparlamentarii din ţările care nu se conformează, trebuie să aibă dreptul de vot în aceste chestiuni, suspendat.
nea iulica pai ca sa ia rumanu 8,5 euro pe ora tre´creasca toti indicatorii de performanta individuala de fro 7 ori ori habar n-ai pe ce lume traiesti, ori vorbesti ca sa te afli in treaba
daco getul, Ponderea salariilor în PIB este de 32%în România şi de 62 % în ţările occidentale. Dublarea ponderii salariilor în PIB trebuie făcută prin creşterea treptată a salariului minim. În acelaşi timp trebuie făcute ajustări în modul de cheltuire a banului public. Ca exerciţiu: Faceţi un calcul pentru a vedea ce înseamnă încă 30% în salarii!
Iulian Arion "Ce inseamna inca 30% ( din PIB ) in salarii !" Asta inseamna dublarea salariilor . Dublarea veniturilor populatiei se poate realiza si prin desfiintarea sinecurilor de partid , indemnizatiilor aberante , pensiilor speciale etc . Dar daca acesti 30% ar fi folositi pentru reproductia largita , investitii , invatamant , cultura ?
Florin, După aderarea României la UE, întreprinzătorii români au construit foarte multe şi foarte frumoase pensiuni. Ştii ce grad de ocupare scăzut au?! De ce? Din cauza puterii scăzute de cumpărare a oamenilor. Prin creşterea salariului minim orar: 1. Creşte cererea pentru bunuri destinate consumului în masă: încălţăminte, îmbrăcăminte, săpun, pastă de dinţi, ciorapi etc. 2. Creşterea consumului determină investitorii să investească în producţia locală pentru minimizarea costurilor, în capacităţi deja existente 3. Se motivează munca şi creşte ponderea populaţiei ocuptate. 4. Prin creşterea populaţiei ocupate în producţie, se eliberează sume bugetare pentru acordarea venitului minim garantat. 5. Şcoala marxistă din BNR, care se opune creşterii salariului minim, şi-a atribuit salarii enorme pentru nişte funcţionari publici, de la înălţimea cărora dispreţuiesc oamenii muncii, măresc datoria externă, utilizează indicatori economici de corelaţie eronaţi. Pentru marxisti ca tine, Florine: i. Creşterea salariului minim cu 40% nu a antrenat creşterea inflaţiei, pentru că a acţionat ca o redistribuire de venit naţional. ii. A condus la creşterea PIB. DA! prin consum. Marxiştii cred că creşterea economică se face prin producţia de stoc pe care nu o cumpără nimeni: batiuri de strumguri, osii şi boghiuri etc. iii. Creşterea deficitului bugetar se datorează "investiţiilor" guvernamentale în decontarea unor lucrari şi servicii fictive (18 milioane aplicaţie software la APIA - nefuncţională), inoportune (80 de autovehicule de teren pentru funcţionarii BNR-probabil pentru vânătoare, pentru că BNR are sucursale doar în oraşele reşedinţă de judeţ). Florine, Creşterea ponderii salariilor în PIB de la 30% la 62% nu înseamnă dublarea salariilor, decât dacă eşti rău intenţionat! Creşterea salariului minim de 3 ori înseamnă că mulţi vor fi împinşi din spate de acesta. Toate salariile funcţionarilor publici: director general CEC (33 000 euro lunar), membru în conducerea Eximbank (20 000 euro lunar - cumnatul lui Geoană de profesie ingier silvic), salariile din toate autorităţile de reglementare trebuie aduse sub salariul preşedintelui senatului, camerei deputaţilor, presedintelui republicii! Pe de altă parte, prin creşterea salariului minim, creşte ponderea populaţiei ocupate, care la început va fi încadrata pe salariul minim!
Florine şi tuturor care vă opuneţi creşterii salariului minim: Citiţi "Avuţia Naţiunilor" de Adam Smith. Este la liber pdf. Uitaţi de Marx. A fost un mare amăgitor. Aruncaţii cărţile în focul gheenei!
Aruncaţi-i cărţile. Pe ele, cărţile lui Marx.
Iulian Arion Ma dezamageste comentariul dv . Mi se pare halucinanta afirmatia dv ca m-as opune in principiu maririi salariului minim . Recunosc ca am viziuni de stanga in ceea ce priveste viata sociala . Stanga moderna din zilele noastre nu are numic de-a face cu Marx . Comentariul meu a fost de sprijin a celor postate de dv . A avea viziuni de stanga este una si a face politica de stanga este altceva . De cand imi postez gandurile pe forum , ma straduiesc sa inteleg colegii cu care interactionez . In cazul de fata sunt extrem de surprins , de parca am trai in lumi diferite . Sa arunci pe foc cartile lui Marx mi se pare o exagerare . Regula este sa nu arunci nici o carte pe foc dar daca unele au o valoare indoelnica cu ar fi cele scrise de marele carturar G Becali . Regret ca nu n-am inteles unul cu altul .
stimate domn iulian pai trebuie convins ala care da salariile, ca in loc sa bage el in buzunar inca 5,10% care e rata profitului brut sau sa transfere banii astia din alte conturi contabile, sa-i vireze in salarii, asa ceva nu se poate in rooooooomaniiiiaaa, caci ro-ma-ni- a este o tara bananiera in care economia este controlata de companii din alte tari, deci asta e o curata utopie, acuma brutu´ mediu in ro este fro 650 inseamna, desi nu mai stiu cate ore se lucreaza oficial in ro, fro 4 euro pe ora , pt a dubla valoarea tb cel putin sa se dubleze pibu asta groso modo, ceea ce se poate face in ro este marirea consistenta a salariului minim,
Nirolf, Ne înţegem foarte bine. Marxismul nu este ideologie de stînga! Este capitalism monopolist de stat! Explic: 1. Iniţiativa economică privată este interzisă sub sancţiune penală. 2. Munca este obligatorie pentru toţi membrii societăţii, inclusiv pentru copiii sub 12 ani sub forma "practicii agricole" a elevilor de gimnaziu. 3. Promovarea în toate domeniile societăţii este pe bază de criterii moral - politice ideologiei oficiale 4. Salariul trebuie să acorde reproducerea simpla a forţei de muncă, adică satisfacerea necesităţilor de bază ale individului: adăpost şi hrană. Ca semnatară a Convenţiei Salariului Minim, Guvernul României are obligaţia de a asigura salariul minim care să asigure existenţa individului cel puţin pe durata perioadei lucrate. În prezent salariul minim asigură 9-10 zile după o lună de muncă! Între noi, doi forumişti nu există neînţelegeri. Există doar diferenţe ideologice. Eu susţin ideologia salariului minim care să respecte convenţia ILO (International Labour Org.), organism al ONU. Adică triplarea salariului minim orar actual. Dvs. susţineţi altceva. Tot învăţământul economic superior românesc este marxist. Adam Smith Avuţia naţiunilor pdf este la liber. Nu poţi înţelege societatea pieţei libere fără a citi cartea fundamentală a acesteia.
"deci asta e o curata utopie" Nu e utopie! Prin democraţie directă evităm crima! Actuala conducere a BNR, min. Fin. Publice, pm, parlamentarii actuali şi foştii, prin actuala politică salarială, cel minim - prea minim, iar unii funcţionari publici de 100 de ori mai mari, legitimează crima. Exemplu este 1907. Trebuie evitat!
Relatiile internationale ale Europei au intrat intr-o perioada de flux, in special, dupa ce Rusia si Turcia si-au regandit relatiile lor mutuale dar si locul lor in lume. Impasul actual al relatiilor dintre Rusia si Uniunea Europeana este acompaniat si de un alt impas, mult mai mare – atat UE cat si Rusia doresc sa-si fixeze un rol determinant in geopolitica globala. Aspiratiile Turciei de a intra in UE raman insa contestate , atat in interiorul UE cat si in afara ei, ca atare este firesc sa apara noi idei care vor oferi un alt traseu situatiei actuale. Trebuie remarcat faptul ca ideile neo-revizioniste ale Rusiei in legatura cu o “Europa Mare” este impartasita si de “ganditorii” Turciei ambele tari sugerand o noua viziune asupra largirii si unitatii europene, viziune care depaseste interpretarile traditionale si dialectice atat ale celor din interiorul UE cat si a celor din afara. La nivel institutional acest lucru se vede in renasterea ideilor “pan-europene” – a ideilor de integrare, inclusiv de restructurare a securitatii europene si de creare a unei “uniuni a Europei” care sa cuprinda UE, Rusia si Turcia precum si alti membri egali ai noii comunitati politice. Atat UE cat si Rusia avanseaza in aceasta directie de cativa ani buni. Chiar daca pasii au fost nesiguri, uneori chiar si cu regrese, intentiile institutionale au inceput sa se faca simtite si percepute si de romani care au inceput deja sa-si manifeste furia si neplacerea in fata unor declaratii si a unui viitor imprevizibil.
Susţinătorii actualului salariu minim sunt aici: adevarul.ro/economie/bani/ani-scoate-lumina-venituri-totale-isarescu-incaseaza-bnr-21450-euro-luna-Seful-bnr-anuntase-venituri-lunare-13601-euro-1_57c91e195ab6550cb84cdf57/index.html
Sunteti atat de obsedati de salariu ca nu va mai intereseaza nici daca o sa va cada bombe-n cap.
Corect! :)
Asta este prima întâlnire,vor mai urma alte zeci până se va găsi o soluţie universal acceptată(ceea ce este foarte greu...).Ca părere,nu aşa trebuia pusă problema pentru crearea "noii Europe".Trebuia stabilit mai întîi un set de principii şi apoi un set de scopuri.După ce ar fi fost acceptate acestea,se putea trece mai departe la construcţia noii Europe pe baza unui tratat politic nou şi universal acceptat. În acest moment probabilitatea ca UE să se spargă definitiv este mai mare decât probabilitatea de agregare a Europei într-o nouă UE."Prietenii" ştiu de ce...
Principiile şi scopurile UE sunt cuprinse în tratatele existente. Pentru că nu au fost respectate de cei trei, se face această tevatură de regândire, reformulare, redefinire.
S-a demonstrat practic că vechiul tratat al UE este nefuncţional şi a permis Germaniei şi Franţei care conduc UE să impuna măsuri de tip neo-imperialiste.Actuala UE este aproape moartă cu principiile şi scopurile ei iniţiale cu tot.A degenerat într-un fel de,repet,neo-imperialism franco-german.
"S-a demonstrat practic că vechiul tratat al UE este nefuncţional " Germani şi Franţa au demonstrat că...
Juncker si gasca lui de retardati sinucigasi vor propune aceleasi solutii aberante : cote obligatorii continue de imigranti ilegali arabi sau / si africani , dobanzi real negative pentru impulsionarea consumului , eliminarea banilor lichizi ca bancile nu doar sa fie creditate ci sa aiba controlul absolut asupra banilor cetatenilor , samd.