Pandemia de COVID-19. De ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecţioasă

Pandemia de COVID-19. De ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecţioasă

Oamenii de ştiinţă britanici explică de ce noua tulpină a coronavirusului îi poate afecta în egală măsură pe copii şi pe adulţi. Cu toate acestea, chiar dacă este mai contagios cu 70%, totuşi medicii consideră că nu este mai periculos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că noua tulpină de coronavirus este mai infecţioasă pentru copii din cauza particularităţilor pătrunderii în corp. Profesorul Wendy Barclay de la Imperial College din Londra a explicat că versiunea anterioară a virusului se lega mai greu de receptorul ACE2 şi să pătrundă în celule. Astfel, adulţii cu o cantitate mai mare de ACE2 în nas şi gât au devenit o ţintă mai uşoară pentru virus, iar copiii au fost infectaţi mai rar.   ”Este mai uşor pentru noua tulpină a virusului să facă acest lucru şi, prin urmare, copiii pot fi la fel de sensibili la acest virus ca şi adulţii”, a spus Barclay.
 
Ea a explicat că acest factor ar putea fi principalul motiv pentru răspândirea mai rapidă a noii tulpini de coronavirus.
 
Aşa cum au afirmat anterior medicii britanici, noua tulpină este cu 70% mai infecţioasă şi se răspândeşte mai repede. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au putut aduce dovezi că aceasta este mai letală sau că ar provoca o evoluţie mai severă a bolii. Acest tip de coronavirus a fost deja găsit în cel puţin 10 ţări.
 
Noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie a fost detectată la două persoane care au ajuns în Norvegia din Regatul Unit, a anunţat Institutul Norvegian al Sănătăţii Publice, relatează Reuters.
 
Călătorii, care nu au fost identificaţi, au venit în Norvegia la începutul lunii decembrie şi angajaţii din domeniul sănătăţii vor identifica persoanele cu care au venit în contact, notează sursele citate.
 
Norvegia a impus restricţii de călătorie la începutul acestei luni pasagerilor din Marea Britanie pe fondul îngrijorărilor legate de noua tulpină de coronavirus, despre care se crede că este mai contagioasă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările