O româncă din Marea Britanie, prima pacientă care a primit noul tratament pentru COVID-19, bazat pe interferon beta

O româncă din Marea Britanie, prima pacientă care a primit noul tratament pentru COVID-19, bazat pe interferon beta

Alexandra Constantin, o româncă din Marea Britanie, este prima pacientă care a primit un tratament cu interferon beta, testat în cadrul unui studiu clinic Foto:Digi 24

Alexandra Constantin, o româncă din Marea Britanie, bolnavă de COVID-19, a fost prima pacientă care a primit tratamentul experimental cu interferon beta, potrivit Digi 24. Marea Britanie a început un studiu clinic la scară largă a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta implică inhalarea, cu ajutorul unui nebulizator, a unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecţie virală. Proteina pătrunde sub formă de aerosoli direct în plămâni unde va declanşa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar şi la pacienţii al căror sistem imunitar este deja slăbit. Speranţa este că tratamentul va stimula sistemul imunitar, pregătind celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor. De altfel, testele iniţiale au arătat că tratamentul a redus şansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilaţia mecanică, cu aproape 80%, potrivit Digi 24.

 
„Doar o mişcare scurtă sau dacă încerc să mă aşez mai comod, încep să mă simt foarte obosită, încep să transpir şi mă doare tot corpul. Niciodată nu m-am mai simţit aşa. Este îngrozitor”, a povestit românca Alexandra Constantin, care locuieşte în nord-estul Angliei, potrivit sursei citate.
 
 
Ce este şi cum acţionează interferon beta
 
„Ajută celulele să-şi reconstituie cu adevărat răspunsul imun şi să lupte împotriva virusului. Prin urmare, există mai puţine leziuni la nivelul plămânilor, mai puţine simptome, un risc mai mic de admitere la terapie intensivă sau chiar deces. Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor. Practic, îl avertizează să se aştepte la un atac viral. Atunci când intră în organism, noul coronavirus pare să suprime producţia de interferon beta ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar”, a explicat Tom Wilkinson, medic, potrivit sursei citate.
 
„Ştim că unele grupe de pacienţi, vârstnicii, oamenii cu comorbidităţi, au un răspuns imun mai slab, iar interferonul beta este ca dirijorul orchestrei atunci când vine vorba despre modul în care organismul face faţă virusurilor. (...) Una dintre tacticile cheie ale coronavirsului este să suprime producţia locală de interferon beta. Dacă nu produci suficient, pentru că eşti bătrân sau ai alte boli, şi dacă virusul suprimă producţia de interferon beta, atunci este logic să introducem tratamentul direct în organul care se luptă cu boala, adică în plămâni”, a detaliat Richard Marsden, preşedintele Synairgen.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările