O biserică din Marea Britanie s-a oferit să acopere icoanele şi crucile creştine pentru o rugăciune a musulmanilor

O biserică din
Marea Britanie s-a oferit să acopere icoanele şi crucile creştine pentru o rugăciune a musulmanilor

O biserică parohială anglicană din Regatul Unit a stârnit controverse legate de planurile sale de a acoperi imaginile religioase, în timpul găzduirii unei rugăciuni musulmane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicarul Bisericii Sfinţilor Matei şi Luca din Darlington îi invitase pe musulmanii care erau prezenţi la o moschee din apropiere pentru comemorarea lunii Ramadanului în biserica sa, scrie The Times.
 
Potrivit înregistrărilor unei întâlniri dintre vicarul Lissa Scott şi reprezentanţii musulmani, biserica a promis că va acoperi toate crucile creştine, precum şi reprezentările lui Iisus. 
 
Însă se pare că Dieceza din Durham a anulat planurile, spunând că „un act de rugăciune al unei credinţe care nu este creştină nu este permis în clădirea sfinţită a Bisericii Anglicane“.
 
Decizia a venit după ce un cleric important a catalogat această propunere de a acoperi simbolurile religioase ale creştinismului drept „ruşinoasă“. El a primit susţinere pe social media atât din partea credincioşilor creştini, cât şi a celor care nu se identifică cu o latură religioasă. 
 
„Ruşinos, într-adevăr. Nici măcar nu sunt credincios, dar acest lucru mi se pare dezonorant. Fiecare stâlp al societăţii este ameninţat de o combinaţie între politizare şi renunţare supusă, chiar propria noastră biserică“, a scris un utilizator pe Twitter.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: