Noul coronavirus înaintează în Europa. Alte două ţări, situate la graniţa cu Italia, au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19

Noul coronavirus înaintează în Europa. Alte două ţări, situate la graniţa cu Italia, au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19

FOTO Arhivă

Croaţia şi Austria au confirmat marţi primele cazuri de infectare cu Covid-19. În cazul Croaţiei, este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome uşoare. Austria a raportat două cazuri în regiunea Tirol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul croat Andrej Plenkovici a anunţat primul caz de infectare cu Covid-19 la un pacient care este spitalizat în capitala ţării, scrie „The Guardian“.

„Pacientul se află în Zagreb într-o clinică pentru boli infecţioase. Este vorba despre o persoană tânără, iar el prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este una bună momentan“, a spus Plenkovici într-o conferinţă de presă.

Ministrul croat al Sănătăţii, Vili Beros, a spus că pacientul a stat în Milano din 19 februarie până în 21 februarie.

Austria a confirmat, tot marţi, primele două cazuri - în regiunea Tirol.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de noul coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

Catalonia a confirmat primul caz de Covid-19

Regiunea Catalonia a confirmat marţi primul caz de infectare cu Covid-19, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate.

Cazul din Catalonia, confirmat de Departamentul de Sănătate al regiunii, a fost raportat la o zi după cel din Canare (Tenerife).

Viceprim-ministrul Carmen Calvo a anunţat că a alcătuit o comisie interministerială pentru a superviza situaţia Covid-19.

Marţi, autorităţile sanitare chineze au anunţat un nou bilanţ al deceselor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut - 2.663.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară de noul coronavirus, cu peste 220 de cazuri confirmate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: