UPDATE O nouă tragedie în largul insulei Lampedusa: un vas cu 700 de imigranţi a naufragiat. Cel puţin 400 de persoane au murit

UPDATE O nouă tragedie în largul insulei Lampedusa: un vas cu 700 de imigranţi a naufragiat. Cel puţin 400 de persoane au murit

Incidentul s-a produs în Canalul Siciliei, la aproximativ 210 kilometri de insula italiană Lampedusa şi la peste 100 de kilometri distanţă de ţărmurile Libiei FOTO AP / imagine cu rol ilustrativ

Un vas la bordul căruia se aflau între 500 şi 700 de persoane, imigranţi din Orientul Mijlociu, s-a răsturnat în largul coastelor insulei italiene Lampedusa. Autorităţile au confirmat salvarea a 28 de supravieţuitori, anunţând totodată că eforturile se vor concentra, de acum, pe recuperarea cadavrelor şi nu operaţiuni de salvare. Vaporul s-a răsturnat când imigranţii s-au îmbulzit într-o parte pentru a se ascunde de Paza de Coastă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Cel puţin 400 de persoane au murit, înecate, în largul coastelor insulei Lampedusa. Autorităţile italiene au confirmat recuperarea a doar 24 de cadavre, însă numărul morţilor este de ordinul sutelor, anunţă Paza de Coastă.
 
Agenţia italiană de presă ANSA susţine că nava transporta 700 de imigranţi, însă reprezentanţii Pazei de Coastă susţin că nu au cum să stabilească exact câte persoane se aflau la bord sau câte mai sunt de salvat.
 
Bilanţul estimat al victimelor urmează să fie clarificat în timp ce ofiţerii vor intervieva supravieţuitorii, deşi este posibil ca multe cadavre să nu fie niciodată recuperate, relatează AP.
 
„Există temeri că ar putea fi sute de morţi", a declarat Papa Francisc în faţa credincioşilor în Piaţa Sfântul Petru din Vatican. El şi-a plecat capul şi s-a rugat în linişte, aşa cum au făcut multe dintre zecile de mii de persoane reunite în piaţă.
 
***
 
Vasul, un pescador care naviga sub pavilion portughez, a naufragiat la aproximativ 210 kilometri de insula Lampedusa. Marina malteză, vase comerciale şi vapoare italiene sunt implicate în operaţiunile de salvare şi recuperare a cadavrelor, transmite BBC. 
 
Mulţi pasageri au căzut în apă atunci când s-au îmbulzit pe o singură latură a vasului, în încercarea de a atrage atenţia unui vas comercial care trecea prin apropiere, scrie „Times of Malta”, care indică acest episod drept cauza răsturnării vasului.
 
În schimb, potrivit agenţiei de presă ANSA, imigranţii s-au înghesuit pe o latură a vasului pentru a se ascunde de un vas al Pazei de Coastă. 
 
Operaţiunea de salvare, la care participă deopotrivă autorităţile italiene şi malteze, continuă şi duminică. Potrivit TGcom, până la ora 09.45, echipele de salvare au recuperat 23 de cadavre. Bilanţul morţilor s-ar putea ridica la mai multe sute, potrivit afirmaţiilor premierului maltez, Joseph Muscat, citat de BBC.
 
Incidentul s-a produs în Canalul Siciliei, la aproximativ 210 kilometri de insula italiană Lampedusa şi la peste 100 de kilometri distanţă de ţărmurile Libiei.
naufragiu mediterana imigranti ilegali

naufragiu mediterana imigranti ilegali

naufragiu mediterana imigranti ilegali
FOTO ANSA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările