Moartea lui Daunte Wright, cazul care a reaprins protestele Black Lives Matter la Minneapolis. Cum a fost ucis afro-americanul de către poliţişti

Moartea lui Daunte Wright, cazul care a reaprins protestele Black Lives Matter la Minneapolis. Cum a fost ucis afro-americanul de către poliţişti

Ofiţerul care a tras se numeşte Kim Potter şi lucrează la poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani.

Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat pentru că unul dintre ofiţerii care încercau să-l aresteze ar fi confundat taser-ul (armă cu electroşocuri) cu pistolul din dotare, a spus Tim Gannon, şeful poliţiei, reporterilor.

Moartea lui Wright a declanşat proteste de stradă şi autorităţile locale au impus starea de asediu, protestatarii au sfidat starea de asediu, luni noapte,  pentru a două noapte consecutivă, manifestând în faţa sediului poliţiei. Potrivit martorilor, au fost aruncate artificii şi sticle către poliţişti, iar oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene, transmite Digi24. 

Duminică Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, a fost oprit în trafic pentru o încălcare a regulilor auto, apoi poliţia a descoperit că pe numele său exista un mandat de arestare. Dar când ofiţerii de poliţie au încercat să-l aresteze, tânărul de culoare a intrat în maşină. A fost momentul când potrivit filmărilor realizate cu o cameră de corp, poliţista Kim Potter, care lucrează pentru poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani, a încurcat arma cu pistolul cu electroşocuri.

La o conferinţă de presă organizată luni dimineaţă, şeful poliţiei, Tim Gannon, a difuzat un scurt clip video înregistrat de camera de corp purtată de Potter, în care Wright apare încercând să se urce înapoi la volan, deşi ofiţerii încearcă să-l încătuşeze pe marginea drumului.

Un ofiţer de poliţie este auzit spunând "Taser, taser, taser" - procedura normală de avertizare înainte de declanşarea armei cu electroşocuri. Wright reuşeşte să se urce în maşină şi pleacă, în timp ce Potter spune "L-am împuşcat". Rănit grav, Daunte Wright provoacă un accident de maşină la câteva străzi distanţă.

"Cred că ofiţerul de poliţie a vrut să scoată arma cu electroşocuri, dar l-a împuşcat cu un glonţ", a declarat Tim Gannon. "Nu pot spune nimic care să reducă durerea".

Ofiţerul Kim Potter a fost suspendat pe durata anchetei.

La aceeaşi conferinţă de presă de luni, primarul din Brooklyn Center, Mike Elliott, a declarat că va face tot ce îi stă în putere "pentru a se asigura că se va face dreptate în cazul lui Daunte Wright".

Atenţie, imaginile sunt cu un puternic impact emoţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările