Mii de persoane protestează la Belgrad: Preşedintele sârb spune că nu ştie ce este frica şi nu va ceda în faţa huliganilor

Mii de persoane protestează la Belgrad: Preşedintele sârb spune că nu ştie ce este frica şi nu va ceda în faţa huliganilor

FOTO EPA-EFE

Mii de opozanţi s-au strâns duminică în faţa administraţiei prezidenţiale din Belgrad pentru a protesta faţă de şeful statului vecin, Aleksandar Vucici, acuzat de autoritarism şi supunerea presei, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciocniri între manifestanţi şi membri ai forţelor de ordine au avut loc în momentul parcării unui camion folosit pentru aducerea echipamentelor de sunet.

După peste trei luni de marşuri săptămânale care păreau pe sfârşite, mişcarea de opoziţie împotriva lui Aleksandar Vucici cunoaşte o turnură.

Sâmbătă seară, zeci de opozanţi au intrat în sediul televiziunii naţionale, RTS, acuzată de obedienţă în faţa puterii.

Discreţi până acum, şefii opoziţiei au ieşit în stadă sâmbătă şi duminică. Fostul primar centrist al Belgradului Dragan Djilas şi extremistul dreapta Bosko Obradovici s-au aflat printre manifestanţii care au intrat în clădirea RTS.

În cursul unei conferinţe de presă difuzată în direct de RTS, Vucici le-a transmis manifestanţilor că nu ştie ce este frica şi că nu va ceda în faţa huliganilor. Cuvintele sale au fost aplaudate de persoanele prezente în sală.

El i-a atacat apoi pe principalii săi adversari politici, catalogându-i „oligarhi“ pe Dragan Djilas şi pe liberalul Vuk Jeremici şi numindu-l „fascist“ pe Bosko Obradovici.

Ultranaţionalist devenit centrist pro-UE, Aleksandar Vucici respinge acuzaţiile de autoritarism formulate împotriva sa.

Serbia speră să adere la UE la orizontul lui 2025.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările