Un medic fals a fost arestat în Germania, după ce a provocat patru decese

Un medic fals a fost arestat în Germania, după ce a provocat patru decese

FOTO Arhivă

O femeie de 48 de ani din Germania, care şi-a falsificat documentele competenţelor medicale, a fost arestată pentru că ar fi provocat 4 decese şi 8 leziuni grave asupra pacienţilor, conform CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia lucra în Fritzlar, districtul Schwalm-Eder, în centrul Germaniei, ca doctor asistent la un spital din zonă. Aceasta este acuzată de mai multe încălcări ale legii precum: practicarea medicinei fără permisiune, falsificarea documentelor sau omor prin imprudenţă.

Femeia s-a folosit de documente false pentru a obţine un loc de muncă în spital, unde a lucrat din 2015 până în 2018. În această perioadă a continuat să practice profesia, chiar dacă, în repetate rânduri, a administrat o medicaţie greşită.

Pe 29 octombrie femeia a fost arestată şi va rămâne în arest pentru că judecătorii au decis că prezintă un pericol public. Poliţia investighează la momentul actual dacă presupusa doctoriţă a mai fost implicată şi în alte cazuri de malpraxis. În acelaşi timp, poliţia îi anchetează pe alţi doi doctori care au lucrat în spital în aceeaşi perioadă cu femeia.

Acest caz vine după un altul mult mai grav în care asistentul german, Niels Hoegel, a omorât 85 de pacienţi, considerat cel mai prolific ucigaş în serie din Germania de după cele două războaie mondiale încoace.

În Marea Britanie, autorităţile verifică aproape 3000 de doctori străini pentru a se asigura că actele lor sunt reale, după ce un fals psihiatru a profesat timp de 22 de ani, fără să deţină nicio certificare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: