„Masascrul puilor din Pordenone”: blindate ale armatei italiene au nimerit o fermă de găini în timpul unui exerciţiu

„Masascrul puilor din Pordenone”: blindate ale armatei italiene au nimerit o fermă de găini în timpul unui exerciţiu

Blindat Centauro FOTO EPA-EFE

O brigadă a armatei italiene care efectua manevre pe timp de noapte pe un teren militar din muncipalitatea Vivaro, din provincia Pordenone, şi-a ratat ţinta şi a nimerit o fermă de găini. În incident au fost implicate blindate antitanc B1 Centauro. Toate au fost oprite de la exerciţii de procurorii italieni, relatează RT.

Zona fusese evacuată înainte de exerciţiile militare, au transmis reprezentanţi ai armatei. Un fermier a constatat pagubele dimineaţa următoare şi a chemat carabinierii. O parte din adăpostul găinilor s-a prăbuşit, mai multe păsări fiind ucise.
 
Manevrele au fost efectuate la un poligon militar din Cellina-Meduna. Procurorii italieni care au primit plângerea la poliţie a fermierului au dispus ca toate cele patru vehicule de luptă să fie dezangajate pentru a conduce o anchetă cu privire la incident. 
 
Armata americană a confirmat faptul că incidentul a fost un accident cauzat de o eroare în timpul manevreor şi a deschis la rândul său o anchetă internă.
 
Pe reţelele sociale incidentul şi-a găsit deja un nume: „Masacrul puilor din Pordenone”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările