Majoritatea germanilor consideră că Trump este o ameninţare mai mare decât Putin

Majoritatea germanilor consideră că Trump este o ameninţare mai mare decât Putin

Vladimir Putin şi Donald Trump la summit-ul G20 din 2017 Foto: EPA

Aproape două treimi dintre germani consideră că preşedintele american, Donald Trump, este o ameninţare mai mare la adresa păcii mondiale decât preşedintele rus, Vladimir Putin. Aşa arată un sondaj YouGov dat publicităţii cu numai o zi înaintea summit-ului celor doi lideri, ce va avea loc pe 16 iulie la Helsinki.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, realizat la solicitarea agenţiei germane de presă dpa, cele mai multe dintre cele 2.052 de persoane intervievate au declarat, totodată, că liderul de la Kremlin este mai agreabil, mai competent şi mai puternic decât şeful Casei Albe, notează SBS News. 
 
Numai 5% din cei chestionaţi sunt de părere că Trump este un lider la competent - 56% au răspuns în favoarea lui Putin, în timp ce ceilalţi nu au oferit un răspuns.
 
Sondajul mai relevă că majoritatea respondenţilor îl consideră pe Putin ca fiind liderul mai puternic (43%, comparativ cu 25%), deşi Statele Unite sunt superioare Rusiei din punct de vedere economic şi militar.
 
De asemenea, 64% din persoanele chestionate consideră că Donald Trump este o ameninţare mai mare la adresa păcii mondiale decât Vladimir Putin (16%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: