Mai mulţi imigranţi au murit de hipotermie în apropierea insulei italiene Lampedusa

Mai mulţi imigranţi au murit de hipotermie în apropierea insulei italiene Lampedusa

Mai mulţi imigranţi au murit de hipotermie în apropierea insulei italiene Lampedusa FOTO AP

Cel puţin 25 de imigranţi au murit de hipotermie, luni, în apele Mării Mediterane, în largul Insulei Lampedusa, la aproximativ 160 de kilometri de teritoriul italian, informează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile italiene au reperat, luni, în Marea Mediterană, un grup de imigranţi format din 105 persoane. Aceştia încercau să traverseze marea la bordul unei ambarcaţiuni, dar, din cauza valurilor mari, au naufragiat. Mai mult un sfert dintre ei au căzut în apele îngheţate ale Mării Meditarane, pierzându-şi viaţa din cauza temperaturilor de circa zero grade Celsius.
 
O altă tragedie asemănătoare s-a petrecut în octombrie 2013, atunci când 366 de imigranţi au murit după ce nava cu care se deplasau s-a scufundat în apropierea Insulei Lampedusa.
 
Agenţia UE pentru Securizarea Frontierelor (Frontex) atenţionează că numărul imigranţilor care doresc să ajungă în Europa din Egipt, Siria sau Libia se triplează de la an la an.
 
Mai exact, în 2013 au existat 40.304 de imigranţi ilegali care au călătorit pe Marea Mediterană, o creştere cu 288% faţă de anul 2012. Mai mult chiar, în 2014 această cifră a ajuns la peste 150.000 de imigranţi.
 
Majoritatea celor care aleg cu orice preţ să ajungă în Europa, chiar dacă îşi pun viaţa in pericol, sunt persoane fără adăpost din Siria sau din Orientul Mijlociu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările