Italia: Primul weekend cu o relaxare semnificativă a restricţiilor

Italia: Primul weekend cu o relaxare semnificativă a restricţiilor

Italia se bucură de primul weekend cu o relaxare semnificativă a restricţiilor.

Pentru prima dată după mai mult de un an, aproape toţi italienii vor putea petrece un weekend de vacanţă în „libertate” sau cu o relaxare semnificativă a restricţiilor, scrie ANSA, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Weekendul de 1 mai va fi primul test real nu numai pentru rata de infectare, ci şi pentru revigorarea turismului.

47 de milioane de italieni vor putea circula în ultimele zile între regiunile galbene. Pentru a ajunge în celelalte zone vor avea nevoie de „permisul verde”, documentul care atestă vaccinarea sau un test negativ anti-COVID.

Însă, pe străzi se vor intensifica activităţile poliţiei, care doar în ultimele 24 de ore au controlat peste 101.000 de persoane şi au dat 881 de sancţiuni.

Toate autorităţile din Italia au făcut apel la oameni să respecte în continuare regulile, cele mai importante fiind distanţarea şi purtarea măştii.

Muzeele vor fi deschise, cu rezervare, iar teatrele şi cinematografele se vor redeschide pe parcurs.

Odată cu revenirea regiunii Campania în zona galbenă, companiile de transport maritim au reluat legăturile cu Ischia, care în câteva zile va deveni prima insulă „COVID free” din Italia.

Hotelurile şi restaurantele încep să se redeschidă aproape peste tot, iar pe litoral locurile au fost deja epuizate.

Sardinia a rămas în zona roşie pentru a treia săptămână consecutivă, în timp ce Valle d'Aosta, Puglia, Basilicata, Calabria şi Sicilia în cea portocalie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările