Italia prelungeşte restricţiile până la sfârşitul lunii aprilie şi instituie obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale

Italia prelungeşte restricţiile până la sfârşitul lunii aprilie şi instituie obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale

Bolnav de COVID-19 Italia FOTO EPA-EFE

Italia a decis să prelungească restricţiile adoptate în contextul luptei împotriva pandemiei de COVID-19 până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul decret instituie obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar,  păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsurile de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie dacă situaţia se îmbunătăţeşte, conform Agerpres.
 
Toate regiunile din Italia vor fi clasificate, în perioada 7-30 aprilie, fie drept „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.
 
Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19: închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate.
 
În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare în timpul căreia italienii se reunesc de obicei în familie.
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările