Guvernul austriac va oferi, lunar, fiecărui cetăţean cinci teste COVID. Câte teste face Austria în fiecare săptămână

Guvernul austriac va oferi, lunar, fiecărui cetăţean cinci teste COVID. Câte teste face Austria în fiecare săptămână

Austria testează masiv populaţia pentru a depista cazurile de COVID-19

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că fiecare cetăţean va primi gratuit, în fiecare lună, cinci teste de COVID pe care le va putea face acasă. Măsura ar urma să se aplice de a 1 martie.  În Austria se fac peste 1,5 milioane de teste pe săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest fel va fi posibil ca oamenii să fie în siguranţă şi acasă”, a  spus Sebastian Kurz, scrie Agerpres

Testele vor fi disponibile în farmacii de la 1 martie. Ele sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţământ, unde profesorii şi elevii sunt testaţi după ce săptămâna trecută s-au redeschis şcolile odată cu terminarea celui de-al treilea lockdown.

Redeschiderea magazinelor neesenţiale, a muzeelor şi a centrelor de cosmetică este însoţită în acest fel de o testare masivă. Conform agenţiei austriece de presă APA, numai în ultimele şapte zile au fost efectuate peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen, fără a pune la socoteală testele în şcoli. 

Austria a înregistrat în ultimele şapte zile 105 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului şi de unde se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

În spitalele austriece sunt în prezent internaţi 1.129 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 267 la ATI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările