Germania anunţă că aplicaţia pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor pentru coronavirus este gata să fie lansată

Germania anunţă că aplicaţia pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor pentru coronavirus este gata să fie lansată

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn FOTO Christoph Soeder/ dpa

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat, duminică, că aplicaţia pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus este gata să fie lansată, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

După amânări pentru a se asigura că tehnologia bluetooth va funcţiona la distanţa corectă, guvernul a anunţat că aplicaţia va fi un instrument esenţial pentru a ajuta la evitarea unui al doilea val de infecţii.

„Va fi lansată în această săptămână”, a spus Spahn la postul de televiziune ARD, dar a refuzat să confirme că aplicaţia va fi lansată marţi.

Aplicaţia foloseşte sistemul bluetooth pentru a depista şi contacta persoanele care riscă să fie infectate cu coronavirus şi nu se bazează pe o bază de date centralizată.

Deutsche Telekom şi compania de software SAP sunt implicate în acest proiect.

Italia a lansat o aplicaţie similară în urmă cu o săptămână.

Spahn a cerut oamenilor care vor să plece în vacanţă după relaxarea, de luni, a controlului la frontierele europene, să fie precaute şi să se întrebe dacă călătoriile lor sunt necesare.

Germania ridică de luni un avertisment general de călătorie în ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie şi îl va înlocui cu o recomandare specifică de călătorie, pentru unele ţări şi regiuni.

„Avem nevoie de un echilibru corect”, a spus Spahn, adăugând că focarele de infecţii recente din Germania, apărute după adunări publice şşi slujbe religioase, au provocat răspândirea rapidă a virusului.

Datorită testărilor în masă, sistemului de sănătate solid şi a măsurilor restrictive adoptate la jumătatea lunii martie, Germania a menţinut numărul deceselor provocate de boala COVID-19 la un nivel relativ scăzut comparativ cu alte ţări, în pofida numărului mare de cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările