Franţa. Macron anunţă amânarea turului doi al localelor şi impunerea de restricţii de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni seară că turul doi al alegerilor locale din Franţa va fi amânat, iar pentru următoarele 15 zile vor fi impuse restricţii de circulaţie pe teritoriul ţării, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Update: Franţa va mobiliza peste 100.00 de poliţişti pentru a se asigura că oamenii respectă restricţiile de circulaţie, conform declaraţiilor ministrului de interne.

Persoanele care ies din casă, vor trebui să justifice motivul, iar cei care riscă să încalce regulile riscă să fie amendaţi, a mai spus Christophe Castaner în cadrul unei conferinţe de presă.

Se vor face excepţii pentru anumite situaţii speciale precum călătoriile de acasă la locul de muncă.

Ministrul de interne a ţinut să precizeze că foarte mulţi cetăţeni nu ţin cont de instrucţiunile de sănătate oferite.

Anunţul ministrului de interne a venit după declaraţia preşedintelui francez, Emmanuel Macron care a mai dezvăluit o serie de măsuri drastice ce au ca rol împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Cetăţenii trebuie să stea în casă, excepţie făcând cazurile când ies să cumpere alimente, solicită servicii medicale sau merg la serviciu. 

Graniţele externe ale UE vor fi închise călătoriilor, începând de marţi.

Macron a criticat foarte dur cetăţenii care nu respectă măsurile restrictive.

„Începând de astăzi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile: este vorba de limitarea la maximum a contactelor în afara celor din locuinţe. Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit ediţiei online a „Le Figaro”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite